655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Recep Kara ile finalde karşılaşan Mehmet Yeşil Yeşil, "Ben zorlu mücadeleler yaptım. Ben dört puanlama güreşi yaparken, Recep Kara dinlenmiş olarak tek puanlamasını finalde benimle yaptı" dedi.
Bu yıl çok iyi çalışmalar yaptığını ama hayatında çok olumsuzluklar yaşadığını belirten Mehmet Yeşil Yeşil, “Babamı kaybettim, 3 hafta önce annem mide kanaması geçirdi ve hastaneye yatırdım. Bazı sıkıntılarla geldim buraya ama iyi çalışmıştım. Sonuçta her zamanki mücadelemizi verdik. Ben zorlu mücadeleler yaptım. Kura önemliydi, Recep Kara tek puanlamasını finalde benimle yaptı. Bu sahada bir dakikanın bile çok önemi vardır. 55-60 derece hissedilen sıcakta ben dört tane puanlama yaparak finale geldim. Recep Kara puanlamasını benimle yaparak geldi bu çok önemlidir. Nasip değilmiş, olmadı. Bunları değerlendirip seneye daha iyi çalışmayla buraya geleceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

“Recep Kara’ya kaybettim finalde tebrik ediyorum”
Yeşil Yeşil, pehlivanlar olarak er meydanına yakışır güreşler izlettiklerine inandığını ifade ederek, "Recep Kara’ya kaybettim, tebrik ediyorum. Nasip onunmuş. Her iki günde çok zorlu maçlar çıkardım. Recep Kara biraz dinlenmiş geldi, tabi kuranın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Er meydanında sahada mücadele eden, madalya alıp alamayan, kürsüye çıkıp çıkamayan küçüğüm büyüğüm herkesi kutluyorum. Er meydanına çıkmak da güreş yapmak da ayrıcalıktır. Nasip değilmiş, mücadele ettik ama seneye daha fazla çalışıp tekrardan finali ve altın kemeri kazanmak amacımız ve gayemiz olacak” diye konuştu.

“Sarayiçi Er Meydanı’nda değişiklik olacağını düşünüyoruz”
Güzel bir Kırkpınar geçirdiklerini dile getiren Yeşil Yeşil, "İnşallah eksiklerin de tamamlanacağını ve Sarayiçi Er Meydanı’nda değişiklik olacağını düşünüyoruz. Artık zamanının geldiğini düşünüyoruz. Biz de kendi adımıza eksiklerimizi tamamlayıp seneye daha güzel bir Kırkpınar yaşamak istiyoruz” dedi.

“Güvenlik güçlerimizin, ordumuzun devletimizin Allah yardımcıları olsun”
Ülke olarak yaşanan 15 Temmuz olaylarında sıkıntılı günler yaşandığını kaydeden Yeşil Yeşil, “Allah devletimize, vatanımıza, bayrağımıza zeval vermesin diyorum. Güvenlik güçlerimizin, ordumuzun devletimizin Allah yardımcıları olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kayıpların yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah böyle günler yaşamayız, dün görüldüğü gibi orada müthiş bir atmosfer vardı, birlik beraberlik vardı. İnşallah bu birlik beraberlik, aydınlık güçlü yarınlara götürecektir. Daha güçlü bir şekilde her zamankinden daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Yeter ki biz birlik beraberliğimizi bozmayalım, bu zor günler güzel bir şekilde atlatıldı, atlatılacak da” şeklinde konuştu.
(İHA)