Portekiz'deki yarışta şampiyon olarak dün akşam Türkiye'ye dönen Kenan Sofuoğlu, bugün Bosphorus Polat Renaissance Otel’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de çok bilinen bir sporu yapmadığı için hem Avrupa’da hem de Türkiye’de zorluklar çektiğini vurgulayaran Sofuoğlu, "Bu 3. dünya şampiyonluğum. En zorun olduğunu söyleyemem. Çünkü en zoru 2010’da aldığım Dünya Şampiyonluğu idi. Bu sene markamın ve takımımın avantajı ile daha da güçlüydük. Lakin bu sene yaşadığım sıkıntılar geçmiş senelerde yaşadığım sıkıntılara bakarak biraz daha kötüydü. Çünkü dizimden bir sakatlık geçirdim ve bu hala devam ediyor. Dizimden yaşadığım sakatlıklar, özellikle Cuma günleri yaptığım antrenmanlarda her zaman zorluk çektiriyordu. Hatta ilk 10’a bile giremiyordum ama cumartesi biraz daha iyi olup, Pazar günleri yarışlarda hep başarılı oluyordum" dedi.

“AMACIMIZ PUAN TOPLAYIP ŞAMPİYON OLMAKTI”

Portekiz’deki yarışa giderken puan amacı güderek gittiklerini söyleyen Kenan Sofuoğlu, “Yarış öncesi 38 puanlık bir avantajım vardı ki, eğer bu avantajı kaybetseydim, final yarışında şampiyonluğu da kaybederdim. Çok şükür ki uzun bir sezonu bitirdik ve her şey planladığımız gibi oldu, buraya da şampiyon olarak döndük” ifadelerini kullandı.


“SUPERSPORT’TA 3 KEZ ŞAMPİYON OLAN YOK”
Kenan Sofuoğlu, Supersport’ta yaşamış olduğu bu şampiyonluğun çok önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu benim üçüncü şampiyonluğum. Supersport Şampiyonası’nda daha 3 kez şampiyon olmuş bir sporcu yok. Bu rekor elimde ve inşallah 1 yıl daha devam edeceğim gibi gözüküyor. Kawasaki Takımı ve Başkanımızla da görüşüp iki hafta içerisinde anlaşmamızı imzalayacağız. 1 yıl daha Dünya Supersport’ta olacağım. Tabii ki ondan sonra içinde planlarımız var” sözlerine değindi.

“YENİ SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ”

Kenan Sofuoğlu, şuanda hazırlamakta oldukları birkaç sporcuların olduğunu belirterek, “Benim çok beğendiğim birtane sporcumuz var. Herkes biliyor zaten Harun Çabuk’u. Harun için bir yer bulduk ve haftasonu onu Hollanda’ya getiriyoruz. Bir yarışa sokacağız ve istediğimiz dereceleri elde ederse önümüzdeki yıl yine Hollanda’da şampiyonada yarıştıracağız” ifadelerini kullandı.


“BAŞBAKANIMIZ SUPERSPORT KONUSUNDA ÇOK BİLGİLİ”
Sofuoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla kendisini arayarak sakatlığı konusunda bilgi aldığını belirterek, "Beni onurlandıran ve gururlandıran Başbakanımızın motor sporlarının Tükiye’de olmamasına rağmen, kendisinin bu kadar bilgili olması beni hep şaşırtıyor. Artık beni bırakın, Başbakanımızın yeni yetişen sporculardan bile haberi var. Başbakanımızın bu kadar bilgili olması bize çok büyük onur veriyor" şeklinde konuştu.

Kenan Sofuoğlu, neden Motor GP'de olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Benim neden Moto GP'de olmadığım sorgulandığı zaman, ben bu soruyu Türk firmalarına yönlendirmek istiyorum. Çünkü Türk firmaları organizasyon sporcularına sponsorluk yaparsa Kenan Sofuoğlu dışında birçok Türk sporcu oralar da olabilirdi” diye konuştu.