Çelik dolaplarda kişisel talepler dikkate alınarak istenilen ölçülere göre üretim yapılmaktadır ayrıca standart olan siyah, krem, beyaz, gri ve metalik renklerin yanı sıra kişinin seçtiği bir renkte de boyanabilmeleri mümkünüdür ve dışının yanı sıra dolap içinin raf ayarlaması alıcıya göre yapılabilmektedir. Metal dolap fiyatları dolapta kullanılan malzeme kalitesine ve dolap modeline göre değişmektedir.

Sağlamlığı sayesinde değerli ve kıymetli olan evrak ya da eşyaların güvenli bir şekilde korunması mümkünüdür. Metal dolaplarda kullanılan kilidin seçimi şifreliyse güvenilirliği daha da artar.

Çelik dolapların ayırt edici özelliği modelleri ve kullanım alanlarıdır. Modeller şu şekilde sıralanabilir. Kapaklı çelik dolap; genelde ofis ortamlarında sıklıkla karşımıza çıkar evrak ve dosyaları düzenli bir şekilde muhafaza etmemize yardımcı olur.

Çekmeceli çelik dolap; kullanımı pratiktir ve şık bir görünüm sunar. Raylı çelik dolap; dolap içi diğer modellere göre daha geniş olduğu için daha fazla kullanım alanına sahiptir.

Raflı çelik dolap; evrak ve dosyaların belli bir düzene göre konulabilmesine imkan sağlar. Dosya dolabı; genellikle arşivlerde karşımıza çıkan bir türdür. Soyunma dolabı; içinde askılık ve raf olduğu için eşyaları düzenli tutabilmemize olanak sağlar ve genellikle kilit sistemi bulunur.

Evrak çelik dolabı; ofis dosyalarının güvenli olarak saklanabilmesi için şifrelidir. Şifreli çelik dolap; dosya, para, çek ve senet gibi kıymetli evraklar için kullanılır.

Çelik soyunma dolabı modelleri ise tekli, ikili, üçlü, dörtlü, altılı, z model, sekizli ve dokuzludur. Sırası ile fiyatı belirleyen hususlara değinecek olursak; sac kalitesi ve kalınlığı ilk sıradadır.

Sac ne kadar kaliteli ve kalın olursa dolap fiyatı da o oranda artmaktadır. Diğer bir husus ise dolap iç hacmi ve raf sayısıdır çünkü raf sayısının fazla olması ve dolabın büyük olması fiyatı artırır.

Dolapta kilit kullanımı ve türü de fiyatta belirleyici olmaktadır eğer dolapta tercih edilen kilit, asma kilit olursa fiyatta pek bir artış olmayacaktır fakat şifreli kilit seçiminde fiyatta artış görülecektir.

İmalatçı firmalar tarafından yapılan dolap modellerine https://www.gokerler.com/celik-metal-dolaplar/ buradan ulaşabilirsiniz.