Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, takımın başına Fatih Terim’in geçeceği yönündeki iddiaların kendisini nasıl etkilediğiyle ilgili olarak, "Etkilenmiyorum" dedi.
Sarı-kırmızılı takımın Hollandalı teknik adamı Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Kayserispor ile deplasmanda oynayacakları mücadele öncesi basın toplantısı düzenledi. Kendilerini zor bir maçın beklediğini ifade eden Riekerink, "İki zor deplasmanımız var demiştik, Akhisar maçını alnımızın akıyla tamamladık. Türkiye liginde her zaman dikkatli olmanız gerekiyor. Zor bir deplasman bizi bekliyor. Hedefimiz şampiyonluk. Kayseriyi yenip şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçmek istiyoruz" dedi.

"Serdar Aziz için mutluyum"
Milli takımda forma giyen Serdar Aziz’in Kayserispor maçında ilk 11’de oynayıp oynamayacağıyla ilgili bir soruya Hollandalı çalıştırıcı, "Serdar için çok mutluyum. iki 90 dakika oynadı. Kendisine güveni gelecektir. İki haftadır kazanan bir takım var. Bu demek değil ki kadroda hiç değişiklik olmayacak. Kayserispor maçında da bazı değişikliler olabilir. De Jong aramıza katıldı" diye konuştu.

Wesley yorumu
Wesley Sneijder’in sezonun ilk dakikasından itibaren ne kadar hırslı olduğunu gösterdiğini belirterek, "Sneijder her dakika şampiyonluğu ne kadar istediğini bize gösteriyor. Milli takımda kaptan çıktı, maçın adamı seçildi ve gol attı. Milli takımda da ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Wesley’le gurur duyuyorum. Son maçtaki performansı orada. Bu hırsını başladığımız ilk günden beri Galatasaray’da da gösteriyor. Geçen sene sonunda da kötü bir orta sahamız yoktu. O zaman Emre, Selçuk ve Wesley oynuyordu. Şu anda farklı karakterde bir orta sahamız var. Mutlaka maçlar boyunca doğru orta saha dizilimine kavuşacağız" dedi.

"Etkilemiyor"
Bir basın mensubunun takımın başına Fatih Terim’in geçeceği yönündeki söylentilerin kendisini nasıl etkilediği yönündeki soruya ise Riekerink "Etkilemiyor" diye cevap verdi.
Riekerink 2. kez sorulan Fatih Terim sorusu üzerine, "Bunu bir kez açıklayacağım ve bir daha konuşmayacağım. Galatasaray taraftarı tarihine sahip çıkıyor, tarihine saygı duyuyor. Fath Terim’e de çok saygı duyuyorlar. Çok başarılı bir insan Türk futbol tarihi açısında. Galatasaray’da 13 kupa kazanmış. Çok önemli bir isim. Fatih Terim’i yargılamak, eleştirmek veya hakkında negatif bir şey söylemek çok anlamsız olur. Galatasaray için yaptıkları ortada. Milli takımın başında 7 senelik sözleşmesi var. Çok önemli bir hoca, karizma ve tecrübe. Türk halkının çok şanslı olduğunu düşünüyorum 7 senelik kontratı olduğuna göre, uzun süreli bir proje var. Tamamen saygı duymak gerekir Fatih Terim’e. Başka da bir şey söylemek gerekmiyor" cevabını verdi.

"Takımımdan çok ümitliyim"
Transfer döneminde yönetim ve teknik ekip olarak çok uyumlu bir zaman geçirdiklerini vurgulayan başarılı teknik adam, "Buradan teşekkür etmek istiyorum. Elimizde çok iyi bir oyuncu grubu var. Mental olarak çok kuvvetli, hırslı bir gruba sahibiz. Lig uzun bir maraton. Maçlar kazanmamız gerekiyor. İnşallah ocak ayında sakatlık olmaz. Sakatlık olursa belki birkaç takviye yapabiliriz ama ben takımımdan çok mutluyum ve inanılmaz ümitliyim. Elimizde çok iyi bir kadro var" ifadelerini kullandı.

Hakan Balta ve Selçuk’un performansından memnunum"
Selçuk, Hakan Balta gibi isimlerin mili takıma çağrılmamasıyla ilgili bir soru üzerine Hollandalı teknik adam şöyle cevap verdi:
"Milli takıma seçilmemiş olabilir oyuncular ama bu bir sonraki maçta seçilmeyecekleri anlamına gelmez. En güzel cevap saha içindeki reaksiyon ile göstermekten geçiyor. Hakan Balta da, Selçuk da bugüne kadar bunu yapıyor. Hakan Balta ile Selçuk’un performansından memnunum. O analizi en iyi milli takımdaki hocalar yapacaktır."
(İHA)