Spor Toto Süper Lig’e yükselen Mersin İdmanyurdu ile anlaşan teknik direktör Rıza Çalımbay, kendisini 1+1 yıllığına kırmızı-lacivertli ekibe bağlayacak olan sözleşmeye imza attı. Rıza Çalımbay, "Ben buraya başarı için geldim ve başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Mersin HiltonSA Otel’de düzenlenen imza törenine, Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza öncesi konuşan Başkan Kahramanlı, 1 sene boyunca yoğun çalışmaları sonucunda takımı yeniden süper lige çıkardıklarını ifade ederek, "İnşallah bundan sonraki bu sürece Mersin’inimiz önde gelen tüm dinamikleri katılır. Mersin İdmanyurdu’muz bundan sonra asansör takım olmayacaktır. Bundan sonra süper lig takımı olacaktır. Tabi 89 yıllık bir takımın halen tesisi ve alt yapısı yok. Hep birlikte bir an önce Mersin İdmanyurdu’muzun tesisinin temelini çok kısa sürede atacağız. Öyle zannediyorum ki bizim yanımızda Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği olacaktır. Zaten Başkanımız seçim döneminde, seçildikten sonrada bunu yapacağını bizzat kendisi söyledi" diye konuştu.

"25 MİLYON TL BÜTÇE ORTAYA KOYDUK"
Bugün Türkiye’de belli isimler arasında olan Rıza Çalımbay’ı Mersin’e getirdiklerini belirten Kahramanlı, "Çünkü bizim için önemli, değerli, karakterli, bu işi iyi bilen, hakikaten bugüne kadar bu sektörde hiçbir yanlışı olmayan bir hocayı Mersin’e getirdik. Ben özellikle bizleri, Mersin’i tercih ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki bu süreci kendisiyle birlikte, yönetim kurulundan arkadaşlarımızla birlikte her konuda kendisinin yanında olacağımıza, destek vereceğimize söz veriyoruz. Biz hocamıza güveniyoruz. Bu sene 25 milyon TL gibi bütçe ortaya koyduk. Eksi veya artı olabilir ama bunları zaman gösterir. Şu anda tahmin ettiğimiz, ortaya koyduğumuz bütçe 25 milyon TL civarında bir bütçedir" şeklinde konuştu.

ÇALIMBAY: "İŞİMİZİN ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM"
Teknik direktör Rıza Çalımbay ise Mersin’de bulunduğu için mutlu olduğunu kaydederek, "Başkanı böyle inançlı ve hedefi olduğunu gördüğüm için görevi kabul ettim. Tabi ki işimizin zor olduğunu biliyorum. Çünkü böyle takımlarda çalıştım ve o takımlarda başarılı işler de yaptık. Çünkü böyle takımlarda yeniden bir takım kurma düşüncemiz oluyor. Bazı arkadaşlarımız mutlaka takımımızda kalacak ama ligdeki takımlar gibi az bir transferle lige girmemiz doğru olacaktır. Onun için de her şeyden önce ekibim ve yönetim hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu takımı hem ligde tutacak hem de hedefi olan bir takım haline getirmemiz gerekiyor. Bizim, özellikle benim ve ekibimin yaptığı şey kaldığımız yerlerde çıkardığımız oyuncular bizim için çok çok önemli. Biz gittiğimiz kulüplerde sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek oraya çok iyi şeyler bırakırız" ifadelerini kullandı.

"BAŞARI İÇİN GELDİM"
En büyük gayelerinin başarı olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Benim hem futbolculuk hayatımda hem de teknik direktörlük hayatımda hep hedefim olmuştur. Bizim için başarı her şeyden önce gelir. Ben buraya başarı için geldim ve başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tabi ki bunları yaparken buradaki en büyük olay birlik ve beraberlik. Burada yönetimimizin desteği çok önemli. Taraftarlarımızın desteği önemli. İyi bir takım oluşturmak için, ligde iyi bir yerde olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bugün 1+1 şeklinde sözleşme yaptık. Ben zaten antrenörlük hayatımda hiçbir zaman 3 senelik, 2 senelik 5 senelik imza atmadım, atmam da. Benim hedefim vardır. Zaten bu hedefi yakaladığım zaman yönetimle yola devam ederiz. Sözleşmeyi 10 yıllık da yapsan işler istediğin gibi gitmese bana göre hiçbir anlamı yok" dedi.
Konuşmaların ardından sözleşmeye imzalar atıldı.
(İHA)