Sivasspor, Süper Lig'in 3. haftasında ev sahibi olarak Ankaragücü'nü konuk ediyor. Çalımbay maç ile ilgili hazırlıklarına devam ettiklerini belirtirken, açıklamalarını Sivasspor kulüp sitesinden yaptı. Ligde bazı takımların hala transfer yaptığına değinen Çalımbay, ligin ikinci yarı oturacağını ve asıl yarışın da ikinci yarıdan sonra başlayacağını belirtti.

Rıza Çalımbay, Erzurumspor ile yapmış oldukları maç hakkında da açıklamalarda bulunurken, "Erzurumspor maçı bizim için çok önemliydi. Kendi sahamızda ilk hafta şansız bir maç kaybettik. Onu telafi etmemiz gerekiyordu. Maça iyi başladık ve iyi de gidiyordu. Mağlup duruma düştük ama son 10 dakika güzel goller attık. İyi bir galibiyetle döndük ve bu bizim için iyi bir moral oldu. Takım açısından iyi bir güven oldu” açıklamalarında bulundu. 

Bu sezon takım sayısı 21'e çıktığı için, her hafta 10 maç toplamda ise takımların “40 maç oynayacak olması, futbolcular üzerinde de baskı oluşmasına neden oluyor. Durum böyle olunca da ve ayrıca Türkiye kupası maçları da oynanacağı için, Çalımbay bununla ilgili olarak "Ligde kolay maç yok” dedi. 

Süper Lig'in 21 takıma çıkması ile birlikte, her hafta bir takım BAY geçerek maç yapmayacak. Bu hafta BAY geçen takım ise Sivasspor olacak. BAY haftasının ardından futbol karşılaşmaları milli araya gireceği için, ilbet üzerinden edindiğimiz bilgiye göre, Rıza Çalımbay konu ile ilgili olarak, “Bu arayı iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. 18 gün maç yapmayacağız. Ligde kolay maç yok. İyi mücadele etmezseniz, iyi konsantre olmazsanız, hep oyunun içinde olmazsanız kazanma şansınız olmuyor. Ankaragücü maçını iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor ki araya iyi bir moralle girelim. Milli maç arasında hazırlık maçı da yapabilirsek bizim için muhteşem olacak. Takıma yeni gelen arkadaşlarımız var. Hazır olmayan arkadaşlarımız var. Uyum süreci yaşayan arkadaşlarımız var. Bu ara bizim mükemmel oldu” açıklamalarında bulundu. 

Rıza Çalımbay, Sivasspor hakkında açıklamalarında bulunurken, takımın henüz hazır olmadığını da belirtti. Sivasspor oyuncuları hakkında detaylara ilbet giriş üzerinden ulaşabilirsiniz. Teknik analizlerine göre oyuncuların kondisyon durumlarını, oynadıkları maçları, maç içerisinde ki kartları, faullerin tamamını da görebilirsiniz.

Süper Lig bu yıl daha zorlu geçeceği için, takımlar şuan kondisyon üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları ilbet tv üzerinden takip ederek, maçlar hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.