Karadeniz'de hüzün

Daha önce play-off vizesini alanlardan yedisi, düşenlerden biri belli olmuştu. Bu hafta son play-off biletini Tofaş kaptı. Antalya evinde, Olin de İzmir’de kazanınca, Beşiktaş Milangaz’a son topta yenilen Trabzonspor’a da ikinci lig yolu gözüktü. Karadeniz temsilcisi, güçlü camiası ve yurdun dört bir köşesine yayılmış taraftarı ile basketbol âlemi için canlı bir renkti. Ne yazık ki, 2010’da çıktıkları Beko BL’de iki sezonda idari açıdan sayısız hata yaptılar. Biriken borçlar, değiştirilen antrenörler, iki maçta kapının önüne konan yabancılar… Tüm bunlara rağmen, eldeki kısıtlı kadro haftalardır son derece yürekli bir mücadele koydu ortaya… Çoğu maçı kıl payıyla kaybetti, bazen hakem hatalarının kurbanı oldu (kim olmuyor ki?). Bütçesi kendisinden katbekat yüksek devleri uzatmalara götürdü ama indirici yumruğu vuramadı. Şimdi ellerinde çoğu kentimizde olmayan modern bir salon ve iki yılda edindikleri benzersiz deneyim var. Hatalarından arınıp, sıfırdan başlama şansına sahipler. Düşmek, her şeyin sonu demek değil. Trabzonspor, tekrar ayağa kalkabilecek kadar köklü bir kulüp.

.. takımı: Olin Edirne Oyun kurucuları Chris Wright hastalanıp gittiğinden beri, altı haftadır mağlup oluyorlardı. Form grafiği Trabzon’un altında gözüken Trakya temsilcisine kimse şans tanımıyordu. Karşıyaka deplasmanında rakibin rahat olmasından da istifade ederek, son derece akılcı bir oyunla sezonun en değerli galibiyetini aldılar, ligde kaldılar.

.. oyuncusu: Filip Videnov (Olin) Bulgar skorerin ilk yarıda sadece 4 sayısı vardı. Fakat öyle bir üçüncü çeyrek oynadı ki, maçı koparıverdi. Her pozisyonda skor üretti, çeyreği noktalayan üçlük dahil 10 dakikada 15 sayı attı (toplamda 21) ve Olin’in farkı 20 sayıya çıkarıp, rakibin direncini kırdığı bölümün başrol oyuncusu oldu.


.. koçu: Gökhan Taştimur (Olin) Hayatının en zor yılını yaşadı. İnişler, çıkışlar, küslükler, pişmanlıklar, hastalıklar… Sıfırdan alıp, geçen yıl play-off’a ve Avrupa Kupaları’na taşıdığı ‘evladı’ Olin, bu sezonun büyük bölümünü yoğun bakımda geçirdi. Karşıyaka önünde, rakibin sevdiği tempoya çıkmasına izin vermeden, usul usul kendi oyunu- nu kabul ettirdi ve bu sorunlu yıla noktayı koydu.

.. gençleri: Melih Mahmutoğlu (Antalya), Doğuş Balbay (Anadolu Efes) Antalya’nın kader maçında Melih, 13’te 8 üçlükle yanına yaklaşılması bile zor hücum performansı koydu ortaya. Toplam 30 sayı üretip, sadece maçın değil, haftanın skoreri oldu. Anadolu Efes’te son haftalarda dakikaları artan Doğuş ise, Fenerbahçe engelini aşan takımının savunmada en sağlam dişlisiydi. Ukiç’e hayatı zindan etti. .. istatistiği: 24 ribaunt (Melvin Sanders) Hacettepe’nin Amerikalı forveti bir maçta 24 ribaunt gibi inanılmaz bir zirveye ulaştı (takımının yarısı) ama bu, galibiyete yetmedi.