Yeraltından çıkan ve doğal minerale sahip termal sulara bugün termal oteller sayesinde kavuşabiliyoruz. Sıcak yeraltı sularından faydalanmak için kurulan termal otel ve doğal kaynak suyu olarak da bilinen termal suyun faydaları işte burada! 

Termal su insanı rahatlatır

Her şeyden önce tüm sağlık sorunlarınız için uzmanlara başvurmanız gerektiğini hatırlatalım. Hekiminizin onayı dahilinde bedeninize ve ruhunuza iyi gelen bir deneyim, tabii ki sizi rahatlatacaktır. Bu doğal kaynak suları; vücudunuzu gençleştirip sizi canlı ve diri tutar. Aynı zamanda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mükemmel uyum da bu eşsiz suların içinde  ve muhafazakar otellerde saklıdır

Termal Su Cilt Hastalıklarında Size Yardımcı Olur

Egzama, akne, nasır, yağ bezesi ve hatta sivilce gibi cilde yönelik problemlerin tedavisinde termal sular size yardımcı olabilir. 

Romatizma hastalıklarına karşı doğal bir şifadır

Kireçlenmeyle ilişkili yaşanan eklem rahatsızlıklarını gidermek için insanlar sıklıkla termal sulardan yararlanırlar. Ayrıca çeşitli romatizma hastalıklarında da bu doğal sular tedavi niteliğinde kullanılmaktadır.

Termal çeşitli ufak sakatlıklara da iyi gelir

Son zamanlarda yaptığınız bir antrenman sırasında kendinizi fazla mı zorladınız? Bileğiniz mi burkuldu? Belki de buzdolabından bir gece atıştırmalığı almak için eğilince sırtınınız ağrımaya başladı? İslami termal oteller arasında olan termal kaplıca terapileri, bu gibi durumlarda iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Termal Su Kan Dolaşımına Birebir Tedavi

Sıcak ve soğuk termal su tedavileri sayesinde vücudunuzun kan dolaşımı giderek iyileşme gösterir. Sıcak ve soğuk termal terapiler, vücudunuz boyunca dolaşımı teşvik etmek için kan damarlarını genişletir ve daraltır. Ayrıca metabolizmanızın gelişmesini sağlar. 

Stresten kaynaklı hastalıklar termal su ile giderilebilir

Doğal kaynak sularının, beden ve ruhunuza aynı anda iyi gelir. Bu açıdan stresi, kaygıyı ve bunlardan kaynaklı doğabilecek fiziksel sorunları önleyebilir. Örneğin artan stres, vücudunuzun daha fazla kortizol (stres hormonu) salınımına neden olabilir. Termal tedaviler ise gerginliği giderir ve stresin cildinizde yarattığı etkiyle savaşır. 

Farkındalık kazandırır

Bedeniniz kadar ruhunuza da besleyen termal sular sizin mesleki ya da özel hayatınızla ilgili detayları görmenizi ve farkındalık kazanmanızı da sağlayabilir. Son birkaç yıldır zihinsel sağlık söyleminin ön plana çıktığı günümüzde, insanların duyguları ile daha fazla uyum içinde olmaları da hekimlerce tavsiye edilir. Farkındalık, ruh sağlığının iyileştirilmesi ile bağlantılıdır ve depresyon, anksiyete belirtilerini yarı yarıya oranda azalttığı kanıtlanmıştır. 

İlişkilerinizi ve ruh halinizi güçlendirmenize imkân tanır

İnsanlar özünde sosyal canlılardır. Bu yüzden iyi bir iş, güzel bir ilişki sizin refahınız için gereklidir. İnsanlarla termal su tedavileri gibi duygusal olarak yakın bir alanda vakit geçirmek, etrafınızdaki insanlarla daha derin bir düzeyde bağlantı kurmanızı sağlar. Daha önce hiçbir termal kaplıcaya gitmemiş olsanız bile, birlikte yeni bir şeyler denemek, ortak bir macerayı tecrübe etmek size ve ilişkilerinize iyi gelir. Telefonunuzu geride bıraktığınız için, termal spa, aklınızdaki her şey hakkında konuşmak için mükemmel bir yerdir. Alan, ilişkiniz için önemli olana odaklanmanıza ve elektronik cihazların dışında iletişim kurmanıza olanak tanır. Tedaviler aynı zamanda oksitosin, serotonin ve dopamin gibi mutlu hormonların salgılanmasını ve birlikte paylaştığınız deneyimin tadını çıkarmanızı da teşvik eder.