UEFA Başkanı Platini, FIFA Altın Top Ödülü için tercihini Alman kaleci Neuer’den yana kullandığını açıklayınca, evine Cristiano Ronaldo’nun geçen sene attığı gol sayısı kadar futbol topu attılar: Yani Tam 61 tane.
Bu yıl Ronaldo, Messi ve Neuer’in aday olarak gösterildiği FIFA Altın Top Ödülü’yle ilgili UEFA Başkanı Platini, geçtiğimiz günlerde oyunu Neuer’den yana kullandığını açıklamıştı. Ödülü Dünya Kupası’nın sahibi olan bir takımın oyuncusunun alması gerektiğini savunan Platini, bu sözlerinden dolayı büyük tepki görmüştü. Platini’ye bir tepki de Portekizli bir reklam ajansından geldi. Ajans, Platini’yi eleştirerek “Let’s Kick Platini Out” adlı kampanya başlattı. Kampanya kapsamında bir araya gelen bir grup genç ise Portekiz’den Platini’nin Paris’teki evine gitti ve UEFA Başkanının evine üzerinde Ronaldo’nun attığı gollerin dakikalarının ve takımlarının yazdığı topları attı.
Evin ışıkları yanana kadar gençler aktivitelerine devam ederken ışıkların yanmasıyla birlikte gençlerin kaçtıkları görüldü. Portekizli reklam ajansı 2013 yılında da Ronaldo’nun ödülü kazanması için Barselona’daki birçok bölgeye Ronaldo’ya destek yazıları yazmıştı.
(İHA)