David Moyes ve Wayne Rooney arasındaki kötü geçmiş futbolseverler tarafından biliniyor.

Avukatlar ve resmi isimlerin araya girmesiyle yalancı barış yapan ikili arasındaki olaylar pek sona ermişe benzemiyor. En azından Rooney cephesinde durum böyle gözüküyor.

Goal.com'un anladığı kadarıyla İngiliz golcü, yeni teknik adamın yönetiminde futbol oynamayı pek de istemiyor. İlk profesyonel maçına Moyes'in yönetimi altında çıkan golcü Sir Alex Ferguson'ın emekliye ayrılmasıyla birlikte kendisine önerilen 4 senelik kontratı reddetti.

Taraftarlar arasında David Moyes ismi büyük bir coşkuyla gezmiyor, bu bir gerçek. Eleştirilerle başa getirilen Moyes'i belki de en çok onaylamayan isim taraftarın takımda en çok sevdiği oyuncuların başında gelen Wayne Rooney. Moyes'in golcüyü takımda tutmak istediği açık olsa da 27 yaşındaki forvet İngiltere'nin en büyük kulübünde kalmayı istemiyor.

Moyes gibi bir adamın bu durumu bilmeden takımın başına geçmiş olması ise imkansız. United yetkilileri ve Sir Alex onu durum hakkında kesin bilgilendirmişlerdir ve daha da kesin olan şey Moyes'in bu durum hakkında planları olduğudur. ManU, Rooney'e karşı sert çıkışırsa kontratı 2 sene daha devam eden yıldız oyuncunun fiyatını da düşürebilir. Bununla birlikte Manchester United kalibresindeki bir takım, ne kadar büyük olursa olsun bir oyuncu tarafından itilip kakılamaz.

Rooney daha önce 2010'da da kulüpten ayrılmak istemişti, yani bu çaba zaten bir ilk değil. Rooney satılabilir de diyebiliriz. Aynı zamanda Ferguson ve bazı yetkililer yıldız oyuncuya yaptıkları son değerlendirmede form durumunu düşük buldular ve İngiliz golcünün Pual Scholes ve Ryan Giggs'in yolundan gidemeyeceğine inandıklarını belirttiler.