Hükümetin halen devam eden Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisiyle bazı bakanlıklarda olduğu gibi Çalışma Bakanlığı, SGKve İŞKUR'da da reorganizasyon çalışmaları tam hız devam ediyor.

Yapılan son düzenlemede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Bölge Çalışma Müdürlükleri, İş ve İşçi bulma kurumları ile birleşince 81 ildeki tüm İş ve İşçi Bulma Kurumu müdürlerinin müdürlükleri düştü.

Trabzon'da, Trabzon İş Kur İl Müdürü Mustafa Bahadır'ında son kararname ile 81 ilde olduğu gibi müdürlüğü düşürüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürü Hayrettin Yerli ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müşavirliğine atandı. Şu an iki müdürde Trabzon'da görevlerini devam ettiriyorlar. Önümüzdeki günlerde birleşen iki müdürlüğe 1 yeni müdür ataması yapılacak. Ataması yapılması muhtemel isim ise Trabzon İş Kur Müdürü Mustafa Bahadır. Uzunsüredir Trabzon'da görev yapan Bahadır yaptığı başarılı çalışmalar ile hem Trabzon kamuoyunun hemde siyasilerin taktirini kazanmıştı. Bu nedenle Bahadır'ın yeniden iki kurumun başına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.