TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Eski Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili takımın geçen sezonki kadro kalitesinin bu sezonkinden daha iyi olduğunu söyledi.

Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un transferde önemli yanlışlar yaptığını ve bunun da bugünkü tabloyu ortaya çıkardığını öne sürdü.

Trabzonspor'un önündeki maçları kazanarak bulunduğu durumdan çıkmasının mevcut kadroyla zor olduğunu da ifade eden Tekelioğlu, "Yanlış transferlerden dolayı takım bu hale geldi. Geçen sezonki kadro daha kaliteliydi. Trabzonspor, lige yeni çıkan takımlara farklı yenildi. Trabzonspor'un tarihinde böyle bir şey yok. Önünde de Galatasaray, Beşiktaş, Medipol Başakşehir gibi zorlu maçlar var. Zorlu bir süreçten geçilecek. Bu süreç hocanın ve yönetimin geleceğiyle ilgili durumu belirler." dedi.

Ocak ayında Trabzonspor'a transfer yapılması gerektiğini savunan Tekelioğlu, "Trabzonspor'da forvet oyuncuları 6 maçta gol atamadı. Muhammet Beşir, geçen sezon son dakikalarda oyuna girdi 3 gol attı ama kadroda tutulmadı, yerine Sheidaev diye bir oyuncu alıyorsun. Böyle bir genç oyuncuyla anlaşıyorsun, kendi evladın olan genç futbolcuyu kiraya verip önünü kapatıyorsun. Transferdeki yanlışlar, Trabzonspor'u bu hale düşürdü." ifadesini kullandı.

- "Mevcut kadro Trabzonspor'u taşıyamaz"

Tekelioğlu, kadrodan önemli oyuncular gönderilerek yanlış yapıldığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Geçen sezon bu takım daha iyi futbol oynadı. Şu anda takımda bir Mehmet Ekici, bireysel olarak bir şeyler yapabilecek bir oyuncu. O da geçen sezondan kalan bir futbolcu. Geçen sezon Çaykur Rizespor maçında haksız yere kaybettik ama o maçtaki futbol bile son yılların en iyi futboluydu. O maçta özellikle takımın yaptığı pas yüzdesini unutamam. Bu yıl geçen yılın üstüne koyulması gerekirken daha kötü bir durum ile karşı karşıya kaldık. Mevcut kadro Trabzonspor'u taşıyamaz. Bu halde işler çok zor."

Tekelioğlu, bir kulübün batmasında en büyük etkenlerden birinin de transfer yanlışları olduğunu kaydederek, "Transferde yanlış yaparsan hem sahada hem ekonomide batarsın. Trabzonspor'un son yıllarda yaptığı en büyük yanlış bu. Bu yönetim de yaptı, daha önce de yapıldı." diye konuştu.

- Akyazı Stadı

Akyazı Stadı'na geçilmesi konusunda da acele edilmemesi gerektiğini dile getiren Tekelioğlu, "Akyazı Stadı, takımın düzelmesi, iyi sonuçlar almasına kadar açılmamalıdır veya maçsız bir şekilde açılışının yapılmalı ve daha sonra takım iyi duruma geldiğinde gecikmeli bu stada geçilmelidir. Ligde bulunduğu yerde de Trabzonspor'un taraftar gücüne büyük ihtiyacı var. Kötü sonuçlarda şehir merkezindeki Avni Aker'e az sayıda taraftar geliyorsa Akyazı'ya kim gidecek?" şeklinde görüş belirtti.