TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, sözleşmesinin sona erdiği bordo-mavili kulübe hizmete devam etmek istediğini söyledi.

Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor ile olan sözleşmesinin dün sona erdiğini, altyapıdaki bazı faaliyetler nedeniyle görevini sürdürdüğünü belirtti.

Sözleşmenin sona ermesinin önemli olmadığını ifade eden Tekelioğlu, "Devam eden maçlarımız var. Şu anda 3 grupta şampiyonalar yeni başladı. Yurt dışından daha önce belirlediğimiz seçmelere katılacak isimler var. Sezon daha bitmediği için bütün kulüplerin altyapısında 31 Mayıs'ta sözleşme bitse de hocalar zaten göreve devam eder. Geçmiş yıllarda da böyle olmuştur. Bu dönemde maaş almak gibi bir şey de olmaz." diye konuştu.

Kendisiyle ilgili kulüp yönetim kurulunun kararını beklediğini belirten Tekelioğlu, şunları söyledi:

"Başka kulüplerden teklif var. Altyapı ile ilgili de bana başka takımlardan teklif geldi. Onlara Trabzonspor altyapısından başka bir altyapıda çalışmayacağımı söyledim. Öncelikli olarak Trabzonspor'un kararını bekleyeceğim. Karar sonrasında kendi kararımı veririm. Trabzonspor'a 2008-2009'da profesyonel takımları çalıştırırken gelmiştim. Bugün de profesyonel takımlardan teklif var ama benim gönlüm Trabzonspor'a hizmet etmekten yana."


- "Yanal'ın, gençlere ve Trabzonspor'a faydalı olacağına inanıyorum"

Tekelioğlu, bordo-mavili ekipte üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirilen Ersun Yanal'ın hem genç oyunculara hem de Trabzonspor'a faydalı olacağına inandığını söyledi.

Yanal'ın, büyük camiaların desteğiyle teknik direktörlüğe başlamadığını ifade eden Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"Kendisinin ilk başladığı yılları biliyorum. Mücadele ederek kendi gayretleriyle milli takıma kadar yükselmiştir. Türkiye'de şampiyonluk yaşamış hocalardan biri. Eğer Türk Milli Takımı'nı, Fenerbahçe'yi, Trabzonspor'u iki defa çalıştırmış antrenör tartışılacaksa o zaman sözün ve futbolun bittiği yerdeyiz."

Trabzonspor'un, UEFA kriterleri konusunda genç oyunculara önem vermesi gerektiğini vurgulayan Tekelioğlu, "Ersun hoca çalıştığı dönemlerde her zaman altyapıya sıcak bakmıştır. Genç oyuncular oynatan önemli bir isimdir. Yanal'ın gelişinin hem gençlere hem de Trabzonspor'a faydalı olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.


- "Böyle oyuncu sadece uğurlanmaz, omuzlara alınır"

Tekelioğlu, kulüple yollarının ayrılmasının gündeme geldiği dönemde futbolcu Erkan Zengin'i Trabzon'dan uğurlamasına ilişkin, "Erkan Zengin çok değer verdiğim, çok iyi oyuncu. Uğurladım onu. Şimdi geri döndü, oynayacak. İyi oynadığında göreceğiz neler olacak." diye konuştu.

Erkan'ın o dönemde kulüpten sorunsuz ayrıldığını vurgulayan Tekelioğlu, "Böyle oyuncu sadece uğurlanmaz, omuzlara alınır." ifadesini kullandı.