Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Sabah'a önemli açıklamalar yaptı. Lille maçını nerede izleyeceğini, UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'nden men edip etmeyeceğini anlattı. Neyle suçlandığını bildiğini söyleyen Şener, Fenerbahçe ile aralarında fark olduğunu da belirtti.

       Sayın Şener, statlara girmesi yasaklananların listesinde sizin de adınız var? Bu konuda tebligat geldi mi? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
        Şu an yurtdışındayım, bugün de Şampiyonlar Ligi maçı için Lille'e geçiyorum. Maça girmemiz yasak. Gerçi buraya ulaşan bir bilgi yok ama ben yine de maça girmeyeceğim. Aslında böyle bir kararın buraya ulaşması lazım ama ben bu bilgiyi öğrendiğim için hukuka saygı gösteriyorum ve bundan dolayı maça girmeyeceğim.

Listede futbolcular da var.
        Bu karar futbolcular için de alındı, benim için çok önemli değil ama futbolcuların ekmek parası, onlar da statlara giremiyor, gerçekten çok değişik bir konu. Bir de benim bildiğim kadarıyla bu madde seyircilerin maçlara girmemeleriyle ilgili çıkartılmış bir maddeydi. Ancak hukuk böyle, yapacak bir şey yok.

Kardeşiniz de listede.
        Nevzat Şakar da, ben de, benim kardeşim Sani de listede. Sani'nin bu işlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur, futbolla en ufak ilgisi olmayan biridir.

Neyle suçlandığınız konusunda neler söyleyeceksiniz?
Bizim suçlandığımız konu bildiğimiz kadarıyla teşvik teşebbüsü ya da eksik teşebbüs diyorlar, eğer iddianame kabul olursa biz de o konudan gidip ifademizi vereceğiz.


UEFA Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'nden men edebilir mi? Bu konuda bir gelişme olur mu?
Zannetmiyorum. Neden zannetmiyorum çünkü bu açılan dava diğerlerine göre çok ufak. Eğer UEFA bizi men ederse ve kısa sürede bu iddianame kabul edilir de bizim masumiyetimiz resmen mahkeme yoluyla belirlenirse o zaman UEFA ne yapacak? Ben ifadelerimden biliyorum, ne soruldu biliyorum, 1 maç bilemedin 2 maç var, bizim böyle çok uzun boylu söyleyecek bir şeyimiz yok. UEFA da herhalde bunu göz ardı edemez. Daha iddianamenin kabul edilip edilmediği belli değil, 15 gün sonra belli olacak sanırım

UEFA sizi Şampiyonlar Ligi'ne alırken, bu suçlamadan haberdar mıydı? Biliyorlar mıydı durumunuzu?
Bilmez olurlar mı hiç Aksi takdirde niye alsınlar, tabii ki biliyorlardı.

Peki siz suçlamalarla ilgili neler düşünüyorsunuz?
Kardeşim Sani mesela, dediğim gibi futbolla uzaktan yakından ilgilenmeyen biri, ya da Hamdi Akın şüpheli mesela… Benle telefon konuşması var diye… Biraz değişik bizim durum. Sanırım bunu hukukçulara sorsanız, görüş alsanız, her hukukçu size "Trabzon'da bir şey yok" der.

Fenerbahçeliler böyle düşünmüyor ama?
Yani onların da yani 5 tane bilmem ne, 7 tane maç falan... 3-5 sene sürecek bir dava konusu olur ama bizim öyle bir pozisyonumuz yok. Ben kendimi biliyorum, adalete güveniyoruz, insanın kendini bilmesi çok önemli, en kısa zamanda aklanacağımızı da biliyoruz. Savcı maçlara girmememiz için böyle bir karar almış, ona da uyuyoruz.

Fransa'ya gidiyorsunuz ama maça girmeyeceksiniz sanırım.
Evet bugün Lille'e geçiyorum, maça çıkana kadar takımın yanında olacağım ama maça girmeyeceğim, otelde izleyeceğim.

Lille maçı çok önemli Trabzonspor için. Bu durum futbolcuları ne yönde etkiler?
Olumsuz yönde etkilememesi için takıma gereken konuşmayı yapacağım.


 



 

   

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Fransa’dan seslendi.

Şener “Biç çiğ yemedik. Her şey ortada. Kimin ne yaptığı da. Adımızın iddianamede olması polisi ve savcılığa ifade vermemizdendir. Trabzonspor hakkında kesinlikle takipsizlik kararı verilecektir. Şu anda aklıma Lille maçı var. Futbolcularıma bu maça motive olmalarını istiyorum. İddianameyi ve gelişmeleri buz dolabını koyduk. Lille maçını düşünüyoruz”dedi..

Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı tarihi Lille maçı öncesinde Trabzonspor’un adının şike ile ilgili hazırlanan iddianamede geçmesi yönetimin canını sıktı.

Kulüp Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar’ın daha önce ifade vermelerine karşın Trabzonspor'un özellikle ulusal medya tarafından olayların içine çekilmeye çalışılmasından büyük rahatsızlık duyuyor. Konu ile ilgili konuşan Sadri Şener, herhangi bir çekincelerinin olmadığının altını çizerek “Biz çete değiliz. Teşebbüs de yok işlenen suç da yok” şeklinde ifadeler kullandı.

‘HER ŞEY TRABZON İÇİN’
Trabzonspor Kulübü için bu sıkıntıları çektiklerini de ifade eden Başkan Sadri Şener, “Sonuç olarak bizimiçimiz çok rahat. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Biz yolumuza devam ediyoruz. Böyle bir kritik dönemde sadece aklımızda Şampiyonlar liginde oynayacağımız Lille maçı var.

Trabzonspor sadece kendi için değil Türkiye için tarihi bir maça çıkacak. Fransa’dan tur atlayıp Trabzon’a dönmek istiyoruz. Ülkemizin gururu olacağız. Trabzonspor büyüyor, büyümeye de devam edecek. Bunu kimse engelleyemeyecek” dedi.

ŞENER'E TEDBİR KONDU
İddianamede adı geçen ve Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevk edilen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar’a da seyirden men cezası geldi

Şike soruşturmasında iddianamenin tamamlanmasının ve mahkemeye gönderilmesinin ardından şüpheli isimler için verilen seyirden men cezası Trabzonspor’a da yansıdı. Dosyada adı geçen Sadri Şener ve Nevzat Şakar, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevk edildi. Son durumla birlikte Şener ve Şakar’ da statlara girmesi engellenen isimler arasında yer aldı.

Bu kararın ardından Başkan ve Asbaşkan Bordo-Mavili takımın Türkiye’de oynayacağı hiçbir maçı stadyumdan izleyemecek. Bu arada Şener va Şakar’ın yasağın kaldırılması için mahkemeye başvurup itiraz edeceği öğrenildi.

    

 


           Şener’in, listenin 1 numarasında yer alan Marsilya’nın golcüsü Andre Pierre Gignac için nabız yoklayacağı öğrenildi. Fransız ekibinin teknik direktörü Didier Deschamps’la yıldızı bir türlü barışmayınca gözden çıkarılan 25 yaşındaki futbolcu, maddi şartlarda anlaşma sağlanır ve Marsilya Şampiyonlar Ligi’nden elenirse büyük ihtimalle transfer edilecek. Zira Gignac’ın, Trabzonspor formasıyla Devler arenasında sahne alabilmesi için Marsilya ile aynı kulvarda yer almaması gerekiyor. Bu durumda iki takım da Şampiyonlar Ligi’nde yola devam ederse ya da ikisi birden Avrupa Ligi’ne giderse, bu transfer girişiminden vazgeçilecek