Bordo-Mavili kulübün patronu Sadri Şener, Orduspor maçı öncesi Trabzon’a gitti. Ancak Başkan’ın amacı maçı statta izlemek değil, takıma ve teknik heyete destek vermekti. Zira yönetim, daha önce verdiği kararın arkasında durarak, Orduspor karşılaşmasında da tribünde kulübü temsil etmeyecek.

Yöneticiler karşıladı

Havalimanında Asbaşkan Nevzat Şakar ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Şener, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, çarpıcı açıklamalar yapmaya da devam etti. Hatırlanacağı üzere ortaya çıkan Etik Kurulu raporuna göre, Trabzonspor’un büyük ölçüde aklandığı kanaatine varılmıştı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, “Nihai belgeler bugün federasyonumuza ulaştı. Bu belgeler üzerinden Etik Kurulu çalışacak ve nihai raporunu hazırlayacak” açıklaması yapması üzerine, Trabzon’da sinirler tekrar gerildi. Bir gazetecinin bu yöndeki sorusu üzerine oldukça manidar ifadeler kullanan Başkan Şener, “Yeni dosyalarda bir delil yok ki; konuşmalar ve bu konuşmalara  mahkemenin izin vermesi var. Fakat derlerse ki, ‘Etik Kurulu raporunu biraz değiştir’, ona bir şey diyemem tabii ki” diye görüş bildirdi.

"Ekonomik olarak rahatız"

Spor Toto Süper Ligi'nde sezonun ikinci yarısında ciddi bir çıkış yakalayarak play – off grubuna girmek ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olmanın planlarını yapan Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener, teknik direktör Şenol Güneş'in isteyeceği tüm transferleri yapmaya çalışacaklarını söyledi. Başkan Şener, sezon başından itibaren transfer araştırması yapıldığını ifade ederek, “Hocamız bizden kimi isterse onu almak için gerekeni yapacağız. Ekonomik anlamda da rahatız. Zaten kaliteli bir kadromuz var ancak bu kadroyu daha güçlü hale getirmek istiyoruz" dedi. Bu arada iç transferde kaleci Onur'la yapılan görüşmelerde önemli bir aşama kaydedildi. Onur'un sözleşmesinin bir iki gün içerisinde uzatılması bekleniyor.

CUMARTESİ GÜNÜ MALİ GENEL KURUL YAPILACAK

Bordo mavili takımda 26 Aralık Cumartesi günü Mali Genel Kurul yapılacak. Kulübün ekonomik gidişatının tartışılaşacağı genel kurula Başkan Sadri Şener'in de katılması bekleniyor. Şampiyonlar Ligi'nde gelen maddi kaynak sayesinde ekonomik anlamda ciddi bir rahatlama yaşayan Trabzonspor'un mali genel kuruluna, iddianame ve etik kurulu raporunun damga vurması bekleniyor.

TAKIM 3 GÜN İZİN YAPACAK

Trabzonspor'da futbolcular ve teknik heyet, Orduspor maçının ardından 3 gün izin yapacak. Bordo mavili futbolcular iznin ardından 26 Aralık'ta Antalya'da başlayacak olan kampta toplanacak. Özellikle yurt dışına çıkacak futbolculara kamp programına harfiyen uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

İKİZLER POLONYA YOLCUSU

Trabzonspor'da fazla forma şansı bulamayan ikiz futbolcular Pawel ve Piotr Brozek'in yeniden ülkelerine dönmeleri gündemde. Devre arasında bu futbolcular için gelecek tüm teklifleri değerlendirmeyi planlayan bordo mavili yönetimin, transfer tekliflerinde kolaylık sağlamayı da planladığı öğrenildi. Özellikle Polonia Warsawa kulübünün her iki oyuncuyu da kadrosuna katmak ciddi girişimlerde bulunacağı belirtildi.