“Ben artık Trabzonsporlu Egemen’i unuttum. Profesyonellik buysa, ben 60 yıldır öğrenememişim

“Quaresma o gol sevincini eskiden yapmış olsa, kale arkasındaki tribün komple sahaya inerdi!”

“Burak, eğer İstanbul’a giderse eski Burak olur...Ne Burak’ı veririm, ne de Selçuk’u geri alırım”

Bordo-Mavili kulübün patronu Sadri Şener, Lig TV’de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlerine Beşiktaş derbisiyle başlayan tecrübeli futbol adamı, maçı televizyonda izlediğini belirterek, “Fırat Aydınus son golü verse ya da Hilbert’i ikinci sarıdan atsa kimse bir şey demezdi. Quaresma o gol sevincini (tribünlere dilini çıkarmıştı) eskiden yapmış olsa, kale arkasındaki tribün komple sahaya inerdi. Sevinsin tabii ki ama başka tipte sevinsin” dedi.

‘Niye maç yapıyoruz bilmiyorum’

Değişik bir dönem yaşadıklarını söyleyen Şener, “Bu sene niye maç yapıyoruz bilmiyorum. Şampiyon nasıl olacağız, Play-Off var... Karmakarışık duygularla oynuyoruz ligi” ifadesini kullandı. Başkan, Trabzonsporlu Egemen’i unuttuğunu da dile getirerek, “Benim düşündüğüm Egemen başkaymış. Profesyonellik bu demekse, ben 60 yıldır öğrenememişim” diye konuştu.

‘Barcelona’ya biz öğrettik’

20 sene önce Barcelona’nın Trabzon’a geldiğini vurgulayan Şener, “Ben o zaman 2. Başkan’dım. İyi misafir etmiştik onları. Barcelona’ya gittiğimizde, ‘Sizi nasıl misafir edelim’ diye sordular ve tarihlerinde ilk kez müzelerinde yemek verdiler bize. Sonradan bunu adet haline getirdiler” açıklamasını yaptı. Galatasaraylı bir taraftarın, “Burak’ı bize verir misiniz? Vermiyorsanız, Selçuk’u alın bari” yönündeki sorusuna, “Burak İstanbul’a giderse eski Burak olur. Burada kahvaltıdan idmana, idmandan evine gidiyor. Ne Burak’ı veririm, ne de Selçuk’u geri alırım” diyen Sadri Şener, medyayı da iğnelemeyi ihmal etmedi: “Lille’i yenip turu geçsek bile gazetelerin ilk sayfasında Galatasaray-Fenerbahçe maçı olur. Aynı gün oynuyoruz. Umarım Federasyon’un aklı başındadır.”