AMASYA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından Amasya'ya gönderilen 50 bisiklet, kurayla belirlenen gençlere teslim edildi.

Sağlık Bakanlığının "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Amasya Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürüyüş organize edildi. 

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Yavuz Selim Meydanı'nda bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Çomaktekin, sağlıklı yaşam için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Yedikleriniz organik olsun ama aynı zamanda hareket edin. Sıkıntıların çoğunun temelinde hareketsizlik var. Harekette sıhhat var. Hayatınıza hareketi dahil edin ve mutlaka sporla uğraşın. Bunun en kolayı ve en ucuzu da yürüme" dedi.

Çomaktekin, çocukları yürümeye ve hareketli yaşama alıştırmak gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Özdemir ise sağlıklı yaşamın ilacının spor ve hareket olduğunu belirtti. 

Şehrin yollarını spor yapmaya uygun hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, "Bisiklet kullandırmayı gençlere sevdirme adına bisiklet yolu yaptık. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, şehrimize geldiğinde Şehzadeler Gezi Yolu üzerindeki bisiklet yolunu gördü ve Amasya'da gençlere dağıtılmak üzere bisiklet sözü verdi. İşte gençlerimize dağıtılacak bu bisikletler, Bakanımızın hediyesi. Biz bununla da kalmayacağız ve şehrimizin spor altyapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 50 bisiklet, kurayla belirlenen gençlere dağıtıldı.