Görüşülmekte olan 2018 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi üzerinde Ak Parti Grubu adına konuşan Cora, Ak Parti iktidarlarıyla spora yapılan yatırımları anlatarak sporda gelinen noktaya değindi... Cora şunları söyledi: 

“SPORUN ANA SPONSORU OLDUK”

Türkiye, son on beş yılına baktığımız zaman, belki de Avrupa'da spora en çok yatırım yapan ülkelerin başında gelmektedir. Spor Genel Müdürlüğümüz yurt genelinde stadyumlar ile yüzme havuzları, futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları ve gençlik merkezleri, yine, atletizm pistleri ile beraber birçok yatırımı hızla tamamlamıştır. Mevcut spor tesislerinin bakım ve onarımı tamamlanmış, modernizasyonu gerçekleştirilmiştir. Bunları yaparken kalkınmada öncelikli bölgelere özellikle önem gösterdik. Sadece son altı yılda 1.160 spor tesisinin hayata geçirilmesini sağladık. 
Tesisleşme ve altyapı alanında yapılan bu yatırımlar sayesinde ülkemiz uluslararası alanda dev spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmıştır. Dünyada ses getiren organizasyonları gerçekleştirdik. Futbolda Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yaptık. U21 Dünya Futbol Şampiyonası, Erzurum Kış Oyunları, Trabzon EYOF Gençlik Olimpiyatları, Dünya Basketbol Şampiyonası; bunun gibi, sporun her alanında önemli organizasyonları gerçekleştirdik. 
Özellikle Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ardından, Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne yenilip 2'nci sırada tamamladığı Basketbol Şampiyonası'nın ardından FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann altmış yıllık dünya şampiyonaları tarihinde en başarılı organizasyonun Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini, yaklaşık 200 ülkede 1 milyar seyircinin organizasyonları takip ettiğini ifade etmiştir. Bir taraftan tesisleşme hamlesi, diğer taraftan dev organizasyonlara ev sahipliği yapma kapasitesine çok şükür ulaştık. 
Peki, şimdi hedefimiz nedir? Burası önemli. Değerli arkadaşlar, ekonomik büyüklüğüyle dünyanın ilk 20 ülkesi G20 içerisinde yer alan ülkemizin sporda da ilk 20 ülke içerisinde yer almasını sağlayacak üst düzey rekabete hazır sporcular yetiştirmemiz gerekmektedir. Biz Hükûmet olarak ortaya koyduğumuz vizyonla sporun önündeki en önemli fiziki engelleri ortadan kaldırdık, daha da ötesi, "Devlet, sporun ana sponsorudur." sözünü layıkıyla yerine getirdik. Yetenekli sporcuların keşfedilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Türkiye olimpiyatlara hazırlık merkezleri, TOHM merkezleri kurduk. Lakin sporcu yetiştirmek sadece devletin görevi değil, federasyonların da görevidir. Federasyonlarla ilgili özerklik kanunu çıkardık ve her zaman da federasyonlarımıza gerekli destekleri sağladık. Yani hülasa, sporda inşaatçılık yani tesisleşme konusunda aldığımız yolu şimdi de sporda çiftçilik yönüyle ele alıp birçok hususta hedeflerimizi gerçekleştirmek zorundayız. Takdir edersiniz ki bu uzun ve meşakkatli bir yoldur." 

Teknik imkansızlıkların giderilerek sportif başarının en önemli ayağının Ak Parti iktidarlarıyla sağlam bir şekilde oluşturulduğunu ifade eden Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, sabırla, ilgiyle ve sistemli bir şekilde çalışıldığında istenilen verimin alınacağını kaydetti. Salih Cora şöyle devam etti:

“SPORTİF BAŞARI SABIR İŞİDİR”

"Bu konuda sizlere Çin bambu ağacının hikâyesinden bahsetmek istiyorum. Aslında sporcu yetiştirme ile Çin bambu ağacının hikâyesi birbirine çok benzemektedir. Çin bambu ağacının önce tohumu ekilir, sulanır, gübrelenir, bir yılın sonunda hasat beklenir; bakılır ki bir yılın sonunda tohum toprağın üzerine dahi çıkamamıştır. Tekrar sulanır, gübrelenir, ikinci yıl beklenir; ikinci yılın sonunda bakılır ki tohum yine yeşermemiştir. Üç yıl, dört yıl, böyle derken nihayet beşinci yılın sonunda tohum filizlenmiştir, bambu yeşermeye başlamıştır, altı haftanın sonunda bambu ağacı 27 metreye yükselmiştir. Yani bambu ağacı altı haftada mı 27 metre boyuna ulaşmıştır, beş yıl altı haftada mı 27 metre boyuna ulaşmıştır? Olaya bu açıdan baktığımız zaman tabii ki beş yıl altı haftada, büyük bir sabırla, bilgiyle, ilgiyle usta çiftçilerin elinde bambu, köklerini göğe doğru yükseltmiştir. Bu durumu sporcu yetiştirmeyle de değerlendirdiğimiz zaman biz de sporcu yetiştirme hususunda, yukarıda bahsettiğim çalışmalar doğrultusunda tohumları ektik, planlı bir şekilde bir sistem ve disiplin dâhilinde ilgiyle ve sabırla istediğimiz hasada kavuşacağız. Yetiştirmekte olduğumuz başarılı sporcularla hedeflerimizi gerçekleştireceğiz, bu merhaleye geleceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Artık hasat toplama aşamasındayız. Dünya çapında, çiftçilerle yani antrenörlerimizle bu yolu kararlılıkla devam ettirip başaracağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütçemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum."