Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda halter 41 kg’da yarışan ve 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muratlı yaşadığı şehir olan Hatay’ın Dörtyol ilçesinde davul zurna ile karşılandı.
Rio dönüşü önce İstanbul’a daha sonra şampiyonaya hazırlandığı ve eşiyle birlikte yaşadığı Dörtyol ilçesine gelen şampiyon halterci Muratlı için karşılama töreni düzenlendi.
Şampiyon halterci Nazmiye Muratlı, 19 Aralık Kapalı Spor Salonu önünde Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Bnb. Savaş Balcı, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ilçe protokolü ve kalabalık bir gurup vatandaş tarafından sevgi gösterileri ve çiçekler karşılandı.
Nazmiye Muratlı burada yaptığı açıklamada 2012 yılında Londra’da düzenlenen şampiyonadan sonra tekrar Brezilya’da yapılan şampiyonada da Türkiye’ye altın madalya kazandırdığı için büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, şampiyonaya Dörtyol’da hazırlandığını vurguladı.
2020 yılında Tokyo’da yapılacak alan Paralimpik Oyunlarına ve diğer şampiyonalara katılmak istediğini çalışmalarını yine burada devam ettireceğini kaydeden Nazmiye Muratlı, “Kazandığım bu madalyayı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, şehitlerimize, şehit annelerimize ve tüm halkımıza armağan ediyorum” diye konuştu.
(İHA)