TOKAT (AA) - EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan görme engelli 42 yaşındaki gülle atma sporcusu Salih Karadeniz, yarın Mersin'de başlayacak Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası için antrenmanlarını, antrenörü olmadığı için telefonla aldığı talimatlar doğrultusunda yaptı.

Erbaa Belediyesi Görme Engelliler Kulübü sporcusu olan, bir dönem milli takımda da yer alan Karadeniz, Mersin'de yarın başlayacak ve 27 Mart'a dek sürecek Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'na ilçe stadyumunda haftada 4 gün idman yaparak hazırlandı. Karadeniz, antrenörü olmadığı için Tokat ve İzmir'de bulunan tanıdığı antrenörleri telefonla arayarak antrenmanda yapması gerekenleri öğreniyor, daha sonra çalışmasını gerçekleştiriyor.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenmanlara başlamadan önce tanıdığı hocalarını aradığını, çalışmaları konusunda bilgi aldığını söyledi.

Antrenörlerden her gün çalışma programı aldığını, onların da kendisine yapacağı antrenman hakkında bilgi verdiğini anlatan Karadeniz, "Bana kaç kilo gülleyle çalışmam gerektiği yönünde talimat veriyorlar. Ben de verilen talimat doğrultusunda çalışmaya gayret ediyorum ama başımda antrenör olmadığı için yaptığım hareketin ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum. Bunun adına çalışmak deniyorsa ben de çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Karadeniz, 2010 yılından bu yana atletizm ile ilgilendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yıllardan bu yana aynı mesafeyi atmaktan yoruldum. Antrenör olmadığı için bazen şu dairenin içerisinde ağlıyorum. Antrenman yapıyoruz, hocam telefon ile program veriyor ama faydasını alabiliyor muyuz, tam bilemiyorum. 2013 yılında Eskişehir'de yapılan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda gülle atmada B1 (hiç görmeyen) kategorisinde 10 metre 7 santimlik derecemle Türkiye rekoru bana ait. Rekorun üzerine çıkmak istiyorum. Bunu yapmaya bedenen müsaitim ancak profesyonel olarak çalışamadığım için başarısız oluyorum."


- "Antrenör bulamazsam sporu bırakacağım"

Spor hayatında Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmeyi hedefleyen Karadeniz, "Bu şartlarda zor. Antrenör nezaretinde olursa devam etmek istiyorum ama şampiyonanın ardından antrenör konusunda bir gelişme olmazsa bırakacağım. Bu sporu çok seviyorum. Bir çocuğa oyuncak verirsin ya, gülle bedenimden bir parça gibi oldu. Onsuz yapamıyorum. Gülle benim arkadaşım, her şeyim oldu ama antrenör olmazsa bırakmak zorunda kalacağım. Çünkü kendime zarar vermeye başladım." diyerek sözlerini tamamladı.