BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Dünya şampiyonu milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi ve Taha Akgül, 2015 yılında da spor kariyerlerine yeni madalyalar eklemek istiyor.

Ay yıldızlı mayoyla birçok madalya elde eden güreşçiler, yeni yılda da şampiyonalarda İstiklal Marşı'nı okutmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli güreşçilerden Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'de eylül ayında düzenlenecek dünya şampiyonasının hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Şampiyonada kürsüye çıkmayı amaçladığını anlatan Kayaalp, "Tecrübeli antrenörlerimizin gözetiminde antrenmanlarımız devam ediyor. Şampiyonluk yolunda sahip olduğumuz bayrak aşkı ve millet sevgisi bize yeter" dedi.

Kayaalp, güreşe eskisi gibi ilginin olmadığından yakınarak, "Yeni nesil, ata sporuna değil futbola daha fazla ilgi gösteriyor. Başarılı güreşçilerin yetişmesine rağmen, insanlar güreşleri 6 ayda bir Avrupa ve dünya şampiyonalarında televizyonda denk geldiğinde izliyor. Türk halkı minder güreşinden ziyade yağlı güreşe daha yoğun ilgi gösteriyor. Güreşçilerin başarılı olması için desteğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

Selçuk Çebi ise kariyerinin son yıllarında Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak istediğini vurguladı.

Çebi, bu kapsamda çalışmalarıma hız verdiğini vurgulayarak, "Devletimizin ve federasyonumuzun bize sağladığı imkanlar doğrultusunda antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Allah nasip ederse 2015 yılında uluslararası arenada Karadeniz fırtınası estireceğim" diye konuştu.

Taha Akgül de Avrupa ve dünya şampiyonluğu elde ederek "tarif edilemez" mutluluklar yaşadığını belirtti. Akgül, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın desteğiyle 2015'te de Türk halkına benzer sevinçleri yaşatmak istediklerini dile getirdi.