SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da, Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan 33 bin 919 kişilik stada yüksekten bakıldığında çatı, denizdeki dalgaların görüntüsünü verecek.

TOKİ tarafından 130 milyon liraya yapılan Samsun 19 Mayıs Stadı'nda sona yaklaşıldı. Çatısı biten, dış kaplamasının yüzde 60'ı tamamlanan statta, saha zeminine çim ekimi öncesinde drenaj kanalları yapılıyor. Zeminde ise hibrit çim kullanılacak.

Stadın inşasını üstlenen yüklenici firmada şantiye şefliği yapan tekniker Özlem Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Stattaki koltukların renginin taraftarların istediği gibi tamamen kırmızı olacağını belirten Demir, çatının ise Türkiye'deki diğer statlardan farklı olacağını ifade etti.

Karadeniz'i yansıtması için stat çatısının farklı yapıldığını vurgulayan Demir, "Türkiye'de tek olacak stat, Karadeniz'i ve dalgaları yansıtacak. Bunun için çatıya dalga şeklinde eğim verildi. Yandan ve yerden bakıldığında gözükmüyor ama yüksek bir noktadan bakıldığında bunu net şekilde görebiliyorsunuz." diye konuştu.


- Seyirciler üşümeyecek


Güneş ışınlarının stada geliş açısının hesaplandığını dile getiren Demir, çimleri korumak için özel levhaların kullanıldığını aktardı.

Demir, tribünle ilgili de ayrıntılı bir çalışma yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Saha aydınlatması bitti. Tribünde ısıtma çalışması devam ediyor. Seyirciler üşümeyecek. Normal sıcaklık 5 dereceyse ısıtma sistemiyle stadın içi 10 derece daha yüksek olacak. Yani 15 dereceye çıkacak. Böylece seyircilerin üşümemesi sağlanacak."

Statta 72 kapının bulunduğunu ve tribünlerin 6 dakikada doldurulup boşaltılabileceğini kaydeden Demir, engelliler için de özel bölümler olacağını ve tekerlekli sandalyeli taraftarın yardıma ihtiyaç duymadan tribündeki yerini alabileceğini belirtti.

Futbol karşılaşmaları dışında da kullanılması amacıyla statta alışveriş merkezinin bulunacağını kaydeden Özlem Demir, alışveriş merkezinde ise mağaza, restoran ve farklı etkinliklerin yapılacağı alanların olacağını sözlerine ekledi.