SAMSUN (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor'un başantrenörü Ekin Baş, hafta sonu sahalarında oynayacakları Galatasaray Odeabank maçında galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hasan Doğan Tesislerinde hazırlıklarını sürdüren Samsun ekibinde sakat ve hasta oyuncular, 18 Ocak Pazar günü 7 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonunda oynanacak maça yetiştirilmeye çalışılıyor.

Başantrenör Baş, AA muhabirine, maçın 7 bin 500 kişilik salonda yapılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.

Büyük salonlarda oynanan maçlarda büyük takımların taraftarlarının fazla olduğunu ancak bu maçta Samsunlu taraftarların kendilerine gereken desteği vereceğine inandığını belirten Baş, "Umarım böyle bir salonda oynamak bize avantaj sağlar. Samsun'da yaşayan ve Samsun'a hayran olan insanların bu maçta bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü biz bu kenti temsil ediyoruz" dedi.

Baş, Galatasaray Odeabank'ın hem bütçe hem de oyuncu olarak kendilerinden daha iyi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ligde kalmak için sezona başlamıştık ama her geçen gün oynadığımız oyunla bunun daha üstüne çıktık. Son maçımızda Beşiktaş gibi güçlü bir takımı deplasmanda yenmeyi başardık. Bu bizim için çok önemliydi. İki önemli oyuncumuz sakat ama bu oyuncuları Galatasaray Odeabank maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Tam takım olursak galip gelmek için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki Galatasaray ile oynarken düşünmek lazım. Hiç kolay maç olmayacak. Umarım zoru başarırız."