SAMSUN (AA) - Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Samsun'da yapımı süren golf sahasının açılışını, temmuz ayında Federasyon Kupası ile yapmayı planladıklarını bildirdi.

Ağaoğlu, Samsun'da, Karadeniz üzerindeki dolgu alanında yapımı süren 420 dönümlük 9 çukurlu golf sahasını inceledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Ağaoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, belediyenin geçen yıl yapımına başladığı sahanın önemli ölçüde tamamlandığını söyledi. Bu alanda dünyada bir rekor kırıldığını ifade eden Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"9 aylık kısa bir sürede 9 çukurlu bir golf sahası hazır hale geldi. Önümüzdeki mayıs ayında final çimlerinin ekimi yapılacak ve temmuz ayında federasyon kupası ile sahanın açılışını yapacağız. Dünyadaki golf sahalarının yarıdan fazlası halk tipi golf sahalarıdır. Güney Kore, Fransa, Amerika, İngiltere, İtalya, Almanya, Japonya, İspanya hatta dünyanın her yerinde golf sahalarını belediyeler yapar. Golf zengin sporu değildir, golf halk sporudur. Yani yerel yönetimlerin teşvik ettiği bir spordur. Türkiye'de bir ilki bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca dolgu alanı üzerine inşa edilen ilk golf sahasıdır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a teşekkür eden Ağağolu, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi de Samsun'dan gördü ve aynı şekilde bir golf sahası inşasına başlayacak. Bu sahaların Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç döneminde olması asla bir tesadüf değildir. İleri görüşlü, vizyonu geniş olan ve çok atik bir spor bakanımız var. Cumhuriyetin, Kurtuluş Savaşı'nın fitili bu kentte ateşlendi, golfün de fitilini böylece Samsun'da ateşledik" diye konuştu.

Ağaoğlu, 9 çukurlu olması nedeniyle sahanın yarı olimpik golf sahası olduğunu da sözlerine ekledi.


- "Sahayı 18 çukura çıkararak uluslararası saha haline getireceğiz"


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Samsun Golf Sahası'nda çukur sayısının 18'e yükseltileceğinin müjdesini verdi.

Sahayı uluslararası standartlara ulaştırmayı planladıklarını anlatan Yılmaz, "Hemen dolgu çalışmalarına yeniden başlayacağız. 420 dönümün 300 dönümüne 9 çukurlu sahayı koyduk. Şimdide 18 çukura çıkararak, uluslararası saha yapmayı planlıyoruz. Her şey insanlar için. Her şey spor kenti olan Samsun için" şeklinde konuştu.

Golf sahasının Samsun'a yakıştığını vurgulayan Yılmaz, "Samsun, Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri oldu. Dünyada da gelişmiş şehirlerde golf var. Türkiye'de golf henüz halk sporu gibi algılanmıyor ama dünyanın gelişmiş şehirlerinde sokaklarda çocuklar golf oynuyor. Samsun gelişmişlik düzeyinde Türkiye'nin en gelişmiş bir şehri olarak golfü kendisine yakıştırdı" ifadelerini kullandı.