SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Engin Korukır, Balıkesirspor'la 32. haftada yapacakları maçın play-off hedefi için çok önemli olduğunu belirtti.

Korukır, Nuri Asan Tesisleri'nde antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, play-off iddialarının devam etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Sonuna kadar bu hedefi kovalayacaklarını anlatan Korukır, "Halen bazı şeyler bizim elimizde. Önemli bir avantajımız var. Balıkesirspor için de bu maç çok önemli, onlar da belki bizim maçımızı son şans olarak görüyor. Artık iyi futbolun dışında mücadele gücünün de yükselmesi lazım. Saha içinde çok mücadele eden takımların kazanmak adına daha avantajlı olacağını düşünüyorum. İnşallah Balıkesir'den 3 puanla döneriz. Alacağımız 3 puanın hakikaten ligin en önemli 3 puanı olacağını düşünüyorum. Yani bu maç 3 puanın da ötesinde bir karşılaşma olacak." diye konuştu.

Yabancı futbolcuların yanı sıra yerli oyuncuların da katkısıyla takım halinde mücadele gücünün arttığını dile getiren Korukır, "Özellikle Nijeryalı futbolcu Ehiosun Ekigho öz güven kazandı. Zaten yetenekli bir oyuncu ve bunu yeteneğiyle birleştirdiği zaman ortaya güzel resimler çıkıyor. Artık ince bir noktaya geldik, bu inşallah bizim arzu ettiğimiz şekilde bitecek." ifadelerini kullandı.


- "Fırsatı tepmek istemiyoruz"

Balıkesirspor maçının zorluğunu bildiklerini vurgulayan tecrübeli futbolcu Murat Gürbüzerol ise yaptığı açıklamada, "Elimize yine fırsat geçti ama bu sefer hata yapıp bu fırsatı tepmek istemiyoruz. Balıkesirspor maçında varımızı yoğumuzu ortaya koyup iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz." dedi.

Futbolculardan Taha Yalçıner de Balıkesir'deki maçın kendileri için final niteliğinde olduğunu, bu maçı kazanarak hedefe doğru emin adımlarla gitmek istediklerini dile getirdi.


- Hazırlıklar sürdü

Öte yandan Samsunspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Balıkesirspor maçının hazırlıklarını tesislerinde sürdürdü. Teknik direktör Engin Korukır yönetimindeki antrenmanda kırmızı-beyazlı oyuncular, taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.

Antrenmana kaleci Furkan Köse ve Ercan Yazıcı katılmazken sakatlığı geçen Mehmet Çakır takımdan ayrı çalıştı.