GAZİANTEP (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor'un kulüp başkanı Osman Toprak, ligin 24. haftasında deplasmanda Samsunspor ile yapılacak maça ilişkin, "Tüm yapılanların farkındayız. Tüm ilgililerin dikkatini bu maça çekiyoruz ve uyarıyoruz; getirilmek istenen karmaşanın tarafı olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Toprak, yazılı açıklamasında, son 2 haftada Samsunspor taraftarı ve yerel medyanın koordineli biçimde kulüplerine yönelik tehditkar ve kışkırtıcı açıklamalarıyla kaotik bir ortam oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

Yaşanan tüm gelişmelerin kulüp tarafından ibretle ve dikkatle takip edildiği, gelinen noktada da açıklama yapmanın zorunluluk oluşturduğunu kaydeden Toprak, "Yaratılmak istenen kaos ortamında futbol paydaşlarını etki altına alma çabalarının çok demode, devamında istenmeyen olaylara yol açabilecek tehlikeli bir yöntem olduğu defalarca test edilmiştir. Bizler camialarımızı dostlukta, sevgide ve fair play'de birleştirmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarları sağduyuya yönlendirilmek zorunda olunduğuna dikkati çeken Toprak, şunları kaydetti:

"Kulübümüze yönelik sosyal medyadan yapılan sataşmalar, tertiplenen organizasyonlar güya bizi sindirme, gözdağı vermeye yöneliktir. Buradan yol bularak maçın hakemlerini de bu türbülansa çekme çabaları bizi bu maçı kazanma azminden ve inancımızdan bir adım dahi geri attırmayacaktır. Maça ve futbol oynamaya hazırız. Biz sadece sahada oynanacak müsabakaya hazırız. Maç sonucunu sahada emek veren, ter döken sporcuların belirlemesi için sahaya çıkacağız. Süper Lig temsilcimiz Gaziantepspor'a yapılan hakem hataları daha tazeliğini korurken, kulübümüze de sistematik şekilde uygulanan baskılar, Gaziantep'te futbolu başka türlü dizayn etme çabaları mıdır? Tüm yapılanların farkındayız. Tüm ilgililerin dikkatini bu maça çekiyoruz ve uyarıyoruz; getirilmek istenen karmaşanın tarafı olmayacağız. Futbolumuzu oynayacağız ve kazanacağız."