SAMSUN (AA) - Samsunspor Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) transfer yasağıyla ilgili bugün vereceği kararı, 15 Temmuz'a ertelediğini bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, eski futbolcuları Aminu Umar'ın alacakları konusunda FIFA'ya yaptığı şikayet üzerine verilen 2 dönem transfer yasağına CAS'ta itiraz ettiklerini, mahkemenin daha önce dün açıklayacağını bildirdiği kararı 15 Temmuz'a ertelediği belirtildi.

Umar'ın alacaklarının ödendiği noktasında CAS'a deliller sunduklarını, bu gelişmeler ışığında cezanın kaldırılması yönünde talepte bulundukları anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dava uzadığı için verilen cezanın ilk dönemi Ocak 2016 transfer döneminde infaz edilmişti. Davaya yeniden bakmayı kabul eden CAS, karar açıklaması için ilk tarih olarak mayıs sonunu göstermiş, ardından da bu tarihi 15 Haziran olarak revize etmişti. Kurul, kararın açıklamasını 15 Temmuz'a bırakmıştır. CAS'ın erteleme talep etmesi, sunduğumuz deliller ile davanın lehimize geliştiğini, mahkemenin doğru karar verebilmek için tarihi ileri attığını düşündürmektedir."