PTT 1. Lig’in 28. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-Manisaspor maçını, ev sahibi takım 2-1 kazandı. Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.

Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, “Hafta başında deplasmanda kazandık. Onun morali ile burada Manisspor’un güçlü olduğunu biliyorduk ve saygı duyuyorduk ama bizde kendimiz istekli ve agresif oynadığımızda takım kalitemizin yüksek olduğunu biliyorduk. Bu gücümüz seyircimiz ile iç sahada özellikle çok önemli maçlar oynuyoruz. Özelliklede hafta sonunda oynanan maçlardan sonra en son bizim maç oynandığı için biraz stres oluştu. Ama yinede istekli ve arzulu oyunumuzu hiç bırakmadık. Maça olumlu başladık. İyi oynadık ve gol bulduk. 1-0 öne geçtikten sonra ölü toptan gol yedik. Daha sonra maçta kırmızı kart oldu. Kırmızı kart öncesi istekli ve arzulu oyunumuz devam ediyordu. Rakip eksik kalınca kendi sahasına yaslandı ve biraz gerginlik ile telaş oluştu. Ama maçın başından sonuna kadar 3 puana arzulu takım olarak sahadaydık. Rakip ölü toplardan etkili olmaya çalıştı. Onun dışında pek fazla pozisyonu olmadı. 3 puan kazanmamız çok iyi oldu. Kendimizi güvenli hissetmek adına her haftaki 3 puanları almak istiyoruz. Tedirginlik duyduğumuz bu bölgeden uzaklaşacak güce sahibiz” dedi.

Maça 3 puan almak için çıktıklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Lokman Gör, “Elimizden geleni yaptık. Samsunspor buralara yakışacak bir camia değil. Biz aslında daha üst sıralara layığız. Maç içerisinde Fuchs ile çarpışmamızda ömrü hayatımda ilk defa gözümden yaş geldi. Bunlar futbolun içinde var. Kazandık ama bu sırtımdaki acı hiç canımı yakmıyor. Samsunspor’un 3 puan kazanması için ayağımızı da seve seve veririz” derken, Samsunsporlu oyuncu Darryl Bevon Roberts ise, “Manisaspor çok güçlü takım. Biz çok iyi takımız. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra biz daha iyi pas yaptık ve golü bulduk. Haftaya Şanlıurfa maçında da 3 puanı almak istiyoruz” diye konuştu.

MANİSASPOR CEPHESİ

2 hafta üst üste mağlubiyet aldıklarını ifade eden Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, “Buraya bu mağlubiyetlere son vermek için geldik. 1-0 geriye düştükten sonra bulduğumuz beraberlik golünden sonra oyunu dengelediğimizde oyunda 10 kişi kaldık. İlk yarıyı bu şekilde oynadık ama bu bizim oyunumuzun dengesini biraz bozdu. İkinci yarı oyuncularım çok iyi mücadele ettiler ama mücadeleleri daha çok top kazanma şeklinde oldu. 10 kişi kalmamız hücum gücümüzü biraz zayıflattı. Daha fazla topa hakim olabilirdik ve daha iyi hücum edebilirdik. Biran önce toparlanmamız lazım ve önümüzde 6 haftalık bir süreç var. Artık önümüzdeki hafta 3 puanı almaktan başka çaremiz yok” şeklinde konuştu.

Kırmızı kartın dengelerini bozduğunu belirten Manisasporlu oyuncu Gökay Iravul, “Samsunspor maçının önemini biliyorduk ve buraya iyi hazırlanarak geldik. Oyuna iyi başladık ama kırmızı kart bizim dengemizi bozduk. İki oyuncuda birbirine taban göstererek girdi. Anlamsız bir şeklide de bizim oyuncumuz kart görüyor. Küme düşme potasında olan bir takıma karşı ve onların kendi sahalarında 10 kişi oynamak çok zor oldu bizim için. Hücum gücümüz zayıfladı elimizden geleni yapmaya çalıştık ama olmadı” diye konuşurken, Manisasporlu oyuncu Ümit Yasin Arslan, “Samsunspor deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla gelmiştik. Üstümüzde bir şansızlık var. Son iki haftaya bakıldığında 90+5’te gol yiyoruz. Topun biraz bizi sevmesi lazım. Futbolda dün yok artık önümüze bakacağız. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz” şeklinde konuştular.