Samsunspor Nuri Asan Tesislerindeki çim sahaları dev “danaburnu” böcekleri bastı. Çimlerde dolaşan danaburunları, ilgin görüntüleri ile dikkat çekti.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’un saha çilesi bitmek bilmiyor. Önce yeni yapılan 19 Mayıs Stadyumundaki çimlerini kaybeden ve son maçını Ankara’da oynamak zorunda kalan Samsunspor, şimdi de antrenman tesislerindeki çim sahalarla başı dertte. Halk arasında ‘danaburnu’ diye bilinen haşeratların musallat olduğu çim sahalarda çim örtüsü gittikçe azalmış durumdaydı. Yapılan ilaçlama ve çimleme çalışmalarıyla büyük oranda sorun çözüldü. Samsunspor Kulüp Müdürü Metin Koçer, çim sahaları basan danaburunları hakkında açıklamalarda bulundu.

“DANABURNU İLE MÜCADELE YILDA 4 KEZ SÜRÜYOR”

Danaburnu böcekleri ile mücadelenin yılda 4 kez sürdüğünü ifade eden Metin Koçer, “Sahamızda haşerat ile mücadele yaptığımız işlerden birisi. Senede 4 kez yani 3 ayda 1, sahalarımızda haşerat ile mücadelemiz var. Son mücadelemizi de geçtiğimiz günlerde yaptık. Antrenman sahamızın çimlerinin içinde ‘danaburnu’ böcekleri bulunuyor. Özel bir ilaçlı karışım hazırlayarak sahamıza danaburnu ilacı ile ilaçladık. Bu mücadelemizde başarılı olduk. Birkaç gündür sürekli olarak çimlerde çıkmaya başladılar. Ölü olarak toprağın üstüne çıkıyorlar. Kargalar ve martılar da bu hayvanların ölülerini sahamıza gelip yiyorlar. Çim sahaların en büyük düşmanı danaburnu dediğimiz hayvanlar. Sahamızda yüzlerce danaburnu çıktı. Çok çabuk üredikleri için senede 4 defa bunlarla mücadele ediyoruz. Bu hayvanlar çim köklerini yiyerek çimlere bayağı bir zarar veriyor. Çimin köklerini yedikleri için de çim bir daha çıkmıyor” dedi. Sahaların bakıma alındığını da belirten Koçer, şunları söyledi:

“Tesisimizde 3 çim saha bulunuyor. Sırayla sahalarımızı bakıma alıyoruz. Önce 3 nolu sahamızı bakıma aldık. Şimdi asıl çalışmaların yapıldığı 1 nolu sahayı bakıma aldık. Sonra da 2 nolu sahamızı bakıma alacağız. Yarın da yeni ekipman ve donanımlarla sahalara tekrar el atacağız. Kışın bu sahaların daha iyi konumda olması gerekiyor.”

Öte yandan, Samsunspor, Rizespor maçına Teknik Direktör Engin İpekoğlu liderliğinde çalıştı. Kırmızı-beyazlılar hafta sonu Rize’de Rizaspor ile karşı karşıya gelecek.

(Erdi Demür/iha)