LEFKOŞA (AA) - Samsunspor kafilesinin, 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı trafik kazasında hayatını kaybeden futbolculardan Mete Adanır, kazanın 26. yılında KKTC'deki kabri başında anıldı.

Türk spor tarihine "futbol şehitleri" olarak geçen, Samsunspor takımını taşıyan otobüsün yaptığı kazada yaşamını yitiren isimler arasında yer alan KKTC'li futbolcu Mete Adanır için Lefkoşa Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene, Mete Adanır'ın KKTC'de futbol oynadığı Doğan Türk Birliği futbolcuları ve yöneticileri, Kıbrıslı spor yazarları, sevenleri ve ailesi katıldı. Törende konuşan Mete Adanır'ın ağabeyi Eralp Adanır, Mete'nin ölümünün üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen acılarının hala taze olduğunu söyledi.

Eralp Adanır, 20 Ocak 1989'un kendisi ve ailesi için acıların başladığı bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Mete'nin ölüm haberinin gelmesinin ailesi için bir yıkım oluşturduğunu vurguladı.

Kazanın ardından Mete ve onun gibi insanların anılarını yaşatabilmek için bir vakıf kurduklarını dile getiren Adanır, Kıbrıs Türk futbolu adına ellerinden geldiğince yardımlar yaparak, çocuklar okutarak Mete'nin bıraktığı yolda yürümeye davam ettiklerini anlattı.

Adanır, kardeşi Mete'nin kendileri için unutulmaz bir futbolcu ve kardeş olduğunu belirterek, "Mete, Kıbrıs Türk futbolu ve son kulübü Samsunspor için önemli bir kişiliktir. Samsunspor her zaman bizim yanımızda oldu ve olmaya da devam ediyor. Güzel bir kadirşinaslık gösteriyorlar. Bundan da çok mutlu olduğumuzu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.