Galatasaray Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) kararlarında samimi olması ve şartların değişmesi durumunda, başkan Ünal Aysal’ın konuyu tekrar gündeme getirip, düşüneceğini söyledi.
Sarı-kırmızılı takımın basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol, basketbolda yaşanan gelişmeler nedeniyle basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirkol, Galatasaray Liv Hospital’ın her antrenmanına geldiğini belirterek, "Takımla beraber başladığım için buradayım. Hemen hemen bütün antrenmanlarda görevlendirildiğimden beri koçumuzun ve oyuncularımızın yanında olmaya çalışıyorum. Burada bulunmamda ekstra bir durum yok. Süreci göreceğiz hep beraber" dedi.

"BU SÜRECİ OLUŞTURAN TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU’DUR"
Necati Demirkol, bu süreci oluşturanın Türkiye Basketbol Federasyonu olduğunu belirterek, "Adaletli, vicdanlı, insaflı kararlar verselerdi, başkanımız böyle bir karar vermezdi. Basketbol Federasyonu kararlarında samimi olursa ve şartlar değişirse başkanımız bu konuyu tekrar gündeme getirir, düşünür. Mesela hakemlerden Recep Ankaralı, neden Recep Ankaralı? Recep Ankaralı bir çok hatası olan formda birisi. Kendisi zaten şaibeli bir arkadaşımız. Federasyonun kör göze parmak sokar gibi bu başhakemi ataması çok enteresan. Bütün basketbol severler serinin 2. maçında son saniyede yaptığı hareketi değerlendirsin. Federasyon resmen Galatasaray oynamasına getirdi. Bu kararı Galatasaray Kulübü almadı. Federasyon aldırttı. Ülkemizin bu kadar yoğun gündemi varken bu konu gündemimize oturdu. Federasyon Başkanı burada mı, tatilde mi, ne yapıyor belli değil. Maçlarda federasyon yetkililerini göremiyorum. Bir önceki maçlarda da gördük böyle olayları. Galatasaray’ın ne karar aldığı değil, bunların sorgulanması lazım" diye konuştu.

"GALATASARAY BASKETBOLUN KURUCULARINDAN VE EN ÖNEMLİ MARKALARINDAN"
Rakiplerle omuz omuza savaşmanın, mücadele etmenin keyifli ve stresli olduğunu vurgulayan Demirkol, "Diğer cepheler için bir şey diyemiyorum. Galatasaray, basketbolun kurucularından ve en önemli markalarından. Biz fırsatçılara izin vermeyeceğiz. O İrlandalılara da fırsat vermeyeceğiz ve onları barındırmayacağız. Genel konuştum. Arzu eden üzerine alsın. Recep Ankaralı cevap verdiği için bugün ben konuşmayacaktım. Şıracı, bozacı birbirlerini ağırlıyorlar. Sen savunacağına hareketini sorgula. Kendi içindekilerini temizlemeye çalış. Federasyon ve hakemler birliği başkanlığı kendisini bir şey yokmuş gibi savunuyor. Hakem üçlüsü onurlu davranıp, affını da isteyebilirdi. Ben özellikle bana bir söz hakkı verdiler diye cevap verdim. Bu hakemlerden bütün herkes şikayetçi. Turgay Demirel önce kendi işine baksın. İşine bakmak, aynaya bakmak gibi olmaz. Burada aslanlar gibi maçlara gidecek ve orada oturacak. Federasyonu iyi bir şekilde temsil edecek. Kendisi şuan Türk basketbolu için bir şey mi yapıyor?" ifadelerini kulandı.
(İHA)