ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ordu Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası'na katılan sporcular, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Sporcuları ağırlayan Yılmaz, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yarın başlayacak turnuvanın artık geleneksel hale geldiğini belirterek, turnuvaya katılan sporcuları en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

Düzenledikleri turnuvanın Türkiye'de satranç sporuna gösterilen ilginin de bir göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz, "İnşallah bu turnuva ile lisanslı sporcu sayısının fazlalığıyla da dikkat çeken ilimiz, satranç sporuna karşı farkındalığı da ortaya çıkarmış olacak. Düzenlediğimiz turnuvanın güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyor ve tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum." diye konuştu.

Ziyarette yer alan sporculardan Rus satranççı büyük usta Vasily Papin, Ordu'ya ilk defa geldiğini, burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Büyük usta Kıvanç Haznedaroğlu ise Ordu'nun gerek altyapısı gerek sporcu potansiyeliyle satrançta pilot illerden birisi olabileceğini belirterek, "Türkiye'de bu kadar farklı ülkelerden sporcuların katılımıyla açık turnuva düzenlenmiyor. Ordu’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen turnuva gerçekten çok iyi bir turnuva ve bu sene daha da iyi olacak. İnşallah sizler satranç sporunu desteklemeye devam ettiğiniz sürece bizler de turnuvaya katılmaya devam ederiz." diye konuştu.

Ziyaret sonunda Yılmaz, turnuvaya katılan sporcular içerisinde en yüksek Elo puanına sahip olan Leton büyük usta Igor Kovelanko ile gösteri maçı yaptı.

Ziyarette, turnuvanın Başhakemi Bilge İbrahim Özer ve Türkiye Satranç Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan da yer aldı.