AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Fiskobirlik Yönetim Kurulu'nun başarısız olduğunu savunarak, "Biz üreticinin taleplerinin yerine tam gelmediği kanaatindeyiz. Bizi, ilgilendiren üreticinin talepleridir. Uzun zamandır da talepler yerine gelmedi. 2006 yılından beri bu sorun devam ediyor. Kısmen borçları ödediler. Kendilerine sorsanız çok başarılılar. Biz bunun yorumunu Fiskobirlik delegelerine bırakıyoruz." dedi.

Geldi, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 14 Ocak 2012 tarihinde Fiskobirlik'in yapılacak, seçimli 2010-2011 iş yılı olağan genel kurulu ve yönetim kurulunu değerlendirdi. Yapılacak genel kurul ve seçimlere müdahil olmayacaklarını vurgulayan Geldi, geçmişte olduğu gibi yeni seçilecek olan yönetim kuruluna da gereken desteği vereceklerini açıkladı.

AK Parti
olarak, her zaman üreticinin ve Fiskobirlik'in menfaatlerini önplanda tuttuklarının altını çizen Geldi, genel kurulda kimin seçileceğinin kendileri için bir öneminin bulunmadığını aktardı. Geldi, "Önümüzde Fiskobirlik Genel Kurulu var. Biz her zaman 'Fiskobirlik'in üreticinin hamisi olması gerektiğini, üreticinin fındığını en yüksek değerde satabilmesi, korunması ve garanti altına alınmasıyla ilgili bir görev üstlenmesi gerektiğini, bu anlamda çalışmalara her zaman destek olacağımızı' söylemiştik. Bu seçim döneminde de aynı tutumumuz devam edecek. Kim seçilirse seçilsin, tek liste olur, çift liste olur bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren birinci derecede üretici ve Fiskobirlik menfaatleridir." diye konuştu.

AK Parti
Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Fiskobirlik Yönetim Kurulu'nu da dolaylı olarak eleştirdi. Fiskobirlik'in, üreticilerin borçlarını ödemesi için önemli katkılar sağladıklarına işaret eden Mehmet Geldi, bunlara rağmen üreticinin alacak mağduriyetinin giderilmediğini aktararak, "Biz üreticinin menfaatlerini korumak için mevcut yönetim dahil, geçmişteki yönetim kurullarına sürekli destek olduk. Fındık üreticisinin borçlarının ödenmesinin ısrarla takipçisi olduk. 'Fiskobirlik'in eli rahat olsun, üreticiye iyi hamilik yapabilsin' diye her türlü destek verildi. 'Fiskobirlik aktaralım Kaynaklar üreticiye olan borçlar ödensin' diye. Desteğimizi sürdürdük. Çeşitli dönemlerde fındık desteğinde bulunduk. Yine grup başkanvekilimiz sayın Nurettin Canikli'nin büyük gayretleri sonucu Trabzon ve Giresun'da bulunan bazı gayrimenkuller üniversitelere satıldı. Ciddi gelirler sağlandı. Üreticiye paralar aktarılacaktı. Ancak gelin görün ki 2006 yılından üreticinin alacağı para var. Üretici mağdur. Sürekli şikayet geliyor bize. Üreticiye aktarılan bir şey yok. Gelinen noktada üreticinin mağduriyeti devam ediyor. İnşallah iyiye gider. Ama bu anlayışla iyiye gitmeyeceğine benziyor.

Biz üreticinin taleplerinin yerine tam gelmediği kanaatindeyiz. Bizi ilgilendiren üreticinin talepleridir. 2006 yılından beri bu sorun devam ediyor. Kısmen borçları ödediler. Kendilerine sorsanız çok başarılılar. Bunun yorumunu Fiskobirlik delegelerine bırakıyoruz. Üreticiye daha söylenecek söz kalmadı. Fiskobirlik'in delegeleri var. Söz sırası artık onlardadır."

AK Parti
Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, fındık ve Fiskobirlik için yoğun çabalarına dikkat çeken Geldi, kendilerinin birlikte yaşanan olumsuzluklardan dolayı küstürüldüğünü dile getirdi.