WBC Gümüş kemer şampiyonluğunun sahibi durumundaki Selçuk Aydın'ın Amerika'da yapılması planlanan karşılaşmasındaki rakibi netleşmeye başladı. Floyd Mayweather Jr.'ın rakibi konumundaki Selçuk Aydın, Amerikalı boksörün 5 Mayıs'ta Miguel Cotto ile dövüşecek olmasından dolayı farklı bir isim ile dövüşmeyi bekliyor. Amerikan pazarında TV kuruluşları için kapalı kutu olarak lanse edilen Selçuk Aydın ise Floyd Mayweather Jr.'ın şu an ki konumu ve ünvan maçının gerçekleşmesinin reklam açısından düşük bir ihtimali dolayısı ile bu sürede kendisini Amerikan Televizyonları önünde tanıtması amacı ile Amerikalı bir boksör ile karşılaşması planlanmakta. Dolayısı ile gelecek aylarda daha büyük maçlara çıkabilmek için de bunun altyapısı hazırlanmaya çalışılacak.
Hafif sıklette boks hayatını sürdüren Robert Guerrero için Floyd Mayweather Jr., kendisi ile dövüşmek isteyen Amir Khan'a, Guerrero'yu yenmesi halinde kendisi ile dövüşmesini şart koşuyordu. Kariyeri adına hedef  büyütmek isteyen, bu yüzden daha büyük maçlara çıkabilmek için sıklet yükselmeye karar veren Guerrero için de hedef maçı olarak Selçuk Aydın ile yapacağı karşılaşma seçilmişe benziyor. Guerrero'nun bu maça çıkabilmesi için iki sıklet birden yülselmesi gerekiyor.
Geçtiğimiz Ağustos ayında ringe son olarak çıkan ve geçirdiği ameliyat sonrası iyileşme sürecine giren Robert Guerrero, kendisini maça çıkmaya hazır hissettiğini çevresine iletmekte. Kariyerine 29 galibiyeti, 1 mağlubiyeti ve 1 beraberliği bulunan boksörün stili ise ters gard. İki alt sıkletten geleceği için daha çabuk olması beklenen ve stil itibari ile de ters gardı nedeni ile Selçuk Aydın karşısında bu açılaran sıkıntı yaşatabilir. Buna karşılık Aydın'ın yumruk gücünün, Guerrero'dan daha kuvvetli olduğu da bir gerçek !
Selçuk Aydın - Robert Guerrero maçının 28 Temmuz'da gerçekleştirilmesi için görüşmelerin sürdüğü kaydedilmekte. Bu maçın gerçekleşmesi ardından galibiyet ile ayrlacak olan boksörün ise Andre berto - Victor Ortiz maçının galibi ile dövüşmesi planlanıyor.
Kaynak: Bokshaberleri