Finale kadar oynadığı tüm maçları kazanan ve 7 maçta rakiplerine sadece 2 set veren ABD'nin kaybettiği tek maç, onları şampiyonluktan etti. ABD'li voleybolcuları altınmadalyayı kaybetmelerinden daha çok üzen bir şey daha vardı;  Filenin Sultanları karşısında aldıkları 3-0'lık galibiyet.. 

Çünkü ABD, Sultanlarımızı yendiği o maçta bugün kendilerini şampiyonluktan eden Brezilya'nın gruptan çıkmasını ve sonra da finale kalmasını sağlamıştı. Yani diğer bir deyişle ABD Kadın Voleybol Takımı bugün kendi ipini kendi çekmiş oldu.

SEN MİSİN TÜRKİYE'Yİ YENEN

Olimpiyatlarda B Grubu'nda ABD, Brezilya ve Türkiye aynı grupta mücadele etmişti. Sultanlarımız Brezilya'ya 3-2, ABD'ye ise son maçta 3-0 yenilmişti.

B Gurubu'nda son maçlara gelindiğinde ABD gruptan lider olarak çıkmayı garantilerken, gruptaki son maçta ABD'nin en güçlü rakibi olan Brezilya'yı evine göndermesi için yapması gereken tek şey Filenin Sultanları'na yenilmekti. Ama ABD bunu hesap edemedi ve hiç de ihtiyacı yokken Sultanlarımızı 3-0 yendi.  Böylece ABD,  Sultanlarımızı yenerek en güçlü rakibi Brezilya'nın gruptan çıkmasını sağladı. O Brezilya da finalde ABD'li voleybolculara salonu dar ederek eze eze yendi ve olimpiyat şampiyonluğuna uzandı. Karşılaşmanın setleri 11-25, 25-17, 25-20, 25-17'lik skorlarla sona erdi. 

Bu sonuçla 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nı Brezilya altın, ABD gümüş, bronz madalya maçında Güney Kore'yi 3-0 yenen Japonya bronz madalya ile tamamladı.

GRUP MAÇLARINDA ABD KAZANMIŞTI

Brezilya finalde aldığı galibiyet ile grup maçında 3-1 yenildiği ABD'den intikamı aynı skorla hem de finalde almış oldu.