Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Zokara'ya verdiği üç maçlık ceza Trabzonspor'u isyan ettirdi. Çılgına dönen bordo-mavililerin başkanı Sadri Şener şu ifadeleri kullandı: "Disiplin Kurulu başkanının (Halit Fahri Gültekin) Fenerbahçeli olduğunu bilmeyen yok. Bizim hangi konuda sabrımız yoklanıyor onu da anlamış değilim. Fenerbahçe ile maç oynayacağız ve faul bile olmayan bir pozisyonda kırmızı kartla oyundan atılan oyunumuz bu kadar büyük ceza alıyor. Kafa atanlar, ayak kırmaya yönelik harekette bulunan bu kadar ceza almıyor.

FUTBOL AŞAĞILANIYOR
Zokora'nın hareketinin üç maç cezalık ne yaptığını bana bir hukukçu Allah aşkına açıklasın. Futbolu bu kadar aşağılamak, futbol sevgisini ayağa düşürmeye kimin hakkı var. Trabzonspor taraftarını tahrik etmek için mi uğraşılıyor". Sadri Şener Tahkim Kurulu'na gerekli itirazı yapacaklarını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ AVRUPA'DA HAKKIYLA TEMSİL ETTİK

Şener, kulüp dergisindeki yazısında, Trabzonspor'un Türk futbolunun en önemli ekollerinden birisi olduğunu belirterek, "Bugün çok sayıda eski sporcumuz çeşitli kulüplerde ve milli takımlar seviyesinde teknik adamlık görevlerini sürdürmektedir. Sportif anlamda bakıldığında Türkiye'yi Avrupa'da hakkıyla temsil eden, ülkenin son dönemdeki en önde gelen kadrolarından birine sahibiz" dedi.

"GELİRLERİMİZ FAZLASIYLA ARTTI"

Son yıllarda ekonomik olarak da büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini ifade eden Şener, "Gelirlerimiz fazlasıyla arttı. Tekrar adından bahsedilir bir kulüp olduk. Reklam gelirlerimiz yükseldi. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız için daha da önemli kazanımlar elde ettik. Bundan şehir de büyük fayda gördü. Yönetim kurulu olarak taraftarlarımızın takımımızdan mahrum kalmaması için sezon başında belirlediğimiz bilet fiyatlarında indirime gittik. Gelirlerimizi seyircimizden değil, reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla, lig ve Şampiyonlar Ligi getirileriyle artırmanın peşindeyiz" görüşlerine yer verdi.

BURAK YILMAZ GOLLE DÖNMEK İSTİYOR

Bordo - mavili takımın Fenerbahçe maçındaki en önemli kozlarından birisi olması beklenen Burak Yılmaz, kart cezası nedeniyle oynamadığı Gençlerbirliği maçının ardından sahaya golle dönmek istiyor. Lige çok iyi başlayan ancak son haftalarda bir düşüş gösteren Burak'a teknik direktör Şenol Güneş'in özel olarak zaman ayırdığı ve Fenerbahçe maçına motive ettiği öğrenildi.

İSTANBUL YOLCUSU

Trabzonspor, Fenerbahçe ile oynayacağı maç için yarın saat 14.30'da Trabzon'dan İstanbul'a hareket edecek. Bordo - mavili takımda Teknik direktör Şenol Güneş'in, İstanbul'a geniş bir kadro götürmesi beklenirken, Trabzonsporlu yöneticilerde takımı yalnız bırakmayacak.

TRABZONSPOR İSTANBUL'DA BİNLERCE KİŞİ TARAFINDAN KARŞILANACAK

Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, son haftalarda istenmeyen sonuçlar alan takımlarını bağrına basacak. Trabzon'dan organize olan taraftarlar takımı Trabzon Havalimanı'ndan coşkulu bir şekilde uğurlamaya hazırlanırken, İstanbul'da da binlerce taraftar takımı havalimanında karşılamayı planlıyor. Trabzon'daki taraftarların saat 13.00'da Havalimanı'nda toplanacağı öğrenildi.


TRABZONSPOR TAHKİME GİDİYOR OKUMAK İÇİN TIKLAYIN