"Ben Beşiktaş maçına gidemedim, işlerim vardı. Beşiktaş'ı tebrik ederim. Trabzon'daki maçların favorisi genelde Trabzonspor'dur ama bu sene ilk derbimizi kaybettik. Yenilmemeliydim, çeşitli sebepleri var. Demek ki İstanbul'da Beşiktaş'ı yenmek zorundayız. Seyircimiz muhteşemdi, hakem pek muhteşem değildi. Hakemlere hoca denmesine de karşıyım. Hoca 'öğreten' demektir, bizdeki hakemler pek bilmiyor. En iyisi 'bey' diyelim. Fırat Aydınus genelde Beşiktaş lehine karar verdi. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Trabzon bölgesi hakemi Abdullah Yılmaz'ı çıkıp televizyonda eleştirdi, bunu da eleştirmesini bekliyoruz. Ya da çıkıp desin ki doğru yaptı"

FUTBOLDA MAĞLUBİYETTE VAR
"Futbolda bu mağlubiyetler var. Daha önümüzde uzun bir süre var. Şampiyonlar Ligi de var. Bu nedenle bunu burada kesip, önümüze bakmalıyız." 

KİMSE BİRŞEY DİYEMEZDİ
"Fırat Hoca son golü verse ya da Hilbert'e 2. sarı kartı gösterse kimse birşey diyemezdi. Inter maçında top 5 santimetre yana gelse, gol olsa başka şeyler söylenecekti."

KARMAN ÇORMAN BİR DÖNEM
"Karman çorman bir dönem yaşıyoruz. Ben bu sene niye maç yapıyoruz bilmiyorum. Şampiyon nasıl olacağız, play off var... Karmakaşık duygularla oynuyoruz ligi. Bu sene bir kıvılcım falan olur diye dedik ki deplasmana seyirci almayalım. Ama karar bu senelik, seyircinin gitme hakkını elinden alamazsın..." 

BAŞKA TİPTE SEVİNSİN
"Quaresma o hareketi benim gençlik yıllarımdaki Trabzonspor seyircisine yapsaydı saha kapanırdı. Sevinsin tabii ki ama sadece Trabzon değil başka yerlerde de sevinsin ama başka tipte sevinsin. Bu hareketi eskiden yapsaydı kale arkası tribün komple sahadaydı."

YURT DIŞINA GİDER
"Burak çok sempatik bir çocuk. Kahvaltıdan idmana gidiyor, oradan evine gidiyor. Burak'ın Türkiye'de bizden başka takıma gitmemesi lazım bana göre. Eğer tekrar İstanbul'a giderse eski Burak olur. Zaten o da 'Gidersem yurtdışına giderim' diyor. Hatta gidebileceği kulüpleri bile belirlemiş"

EGEMEN BAŞKAYMIŞ
"Ben bizim takımda oynayan Egemen'i unuttum. Onun için cevap vermeyeyim. Benim düşündüğüm Egemen başkaymış. Kendisine başarılar dilerim, nokta!" 

BURAYA GELEMEZDİK
"Brozek kardeşler tabii ki hocanın işi de tam yerine oturmadı gibi. Ama Zokora, Cech, Adrian falan iyi, zaten iyi çıkmasa Şampiyonlar Ligi'nde buraya gelemezdik" 

MÜZEDE İLK DEFE YEMEK
"20 sene önce falan Barcelona gelmişti. Ben o zaman 2. başkandım, bayağı bir misafir etmiştik onları. Barcelona'ya gittiğimiz zaman bize sordular sizi nasıl misafir edelim diye ve tarihlerinde ilk kez müzelerinde yemek verdiler bize. Sonradan bunu adet haline getirdiler. Kulübü ve şehri tanıtmak açısından çok önemli bir görev yerine getiriyoruz."

TURU GEÇERİZ
"Ben Lille'den iyi bir sonuçla dönüp turu geçeriz diye düşünüyorum"

YENİ OLARAK DEĞERLENDİRMEK YANLIŞ
"Yeni yasa eski yasa diye değerlendirmek yanlış. Eski yasadaki 60 senelik hapislerle insan hapiste ölür. Bildiğim kadarıyla eski yasa ceza hukuku kurallarına aykırı. Her kulüp imzalarken bizim imzalamamamız olmaz. Bir de sportif açıdan değişiklik gündemdeydi, biz ve G.Saray imzalamadık, zaten diğer kulüpler de geri çektiler. Kaldı ki biz değişiklik öneririz, meclis kabul etmeyebilir. Halk oraya o yetkiyi verdi."
İLK SAYFALARDA BİZ OLMAYIZ
"Lille'i yenip turu geçsek bile gazetelerin ilk sayfasında Galatasaray-Fenerbahçe maçı olur. Aynı gün oynuyoruz. Federasyonumuzun aklı başındadır, kamuoyunun aklı başındadır. Benimle aynı saate bile koyabilir."

DAHA ÇOK HEYECAN BEKLERDİM
"Bu sene daha çok heyecan beklerdim, sonlara doğru sağladık. Bilet fiyatlarını düşürdük biraz. Biz gelirlerimizi seyirciden değil de sponsor gibi, liglerde başarı gibi yollardan almaya çalışıyoruz. Sonuçta seyircinin vereceği para belli." 

HEDEF BELLİYDİ
"Şenol Güneş'i takımın başına getirirken hedef belliydi: Şampiyonluk. Şenol Hoca konuşmayı çok sevmeyen ama yanındaki insanlara çok şey öğreten biridir. Belki benden daha çok Trabzonsporlu. Onun gelişiyle yükümüz çok azaldı. Yanında Ünal var, Alper var eski oyuncularımız. Bu açıdan çok rahatız. En sıkıntılı zamanlarımda Şenol Hocanın yanına gidiyorum, rahatlıyorum. Özellikle Trabzon'da yabancı hoca çok zor. Milli Takım'a da yerli hoca seçmekle çok doğru yaptılar."

TS TV RAFA KALKTI
"Trabzonspor TV projesi vardı. Ama kimse tavsiye etmedi, televizyonun zarar eden bir iş olduğunu söyledi. Rafa kalktı..."

YARGIYA İNTİKAL ETTİ
"Yargıya intikal eden bir konu, üzerine konuşmak yanlış olur. Bana göre Türk adaletine güvenmek en önemli duygu. Ben en doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Türk halkının şunu özümsemesi lazım: Yargıyı intikal etmiş konuyu oraya bırak"
İSTANBUL AVANTAJLI
"Maçları İstanbul'da oynasak avantajı farklı bir profile oynarız, daha çok seyirciye oynarız. Ama dezavantajı da Trabzonspor Trabzon şehrinin takımıdır, Trabzonspor'u izlemek onların hakkıdır."

FENERBAHÇE'YE SORACAĞIZ
"Fenerbahçeli arkadaşlara soracağız, Kadıköy'e gelsek iyi olur mu olmaz mı diye. Karşı tarafı da zor durumda bırakmak istemeyiz. Zamanı gelince bakarız..."

KİMSEYE DÜŞMANLIK BEKLEMEDİM
"Kimseye düşmanlık beslemedim. Egemen'e kırgınım, Selçuk'a olan kırgınlığım daha fazla. (İmalı bir şekilde) 60 yılda profesyonelliği öğrenemedim"

İNŞALLAH BİRDAHA OLMAZ
"Bu senekiler inşallah bir daha olmaz Türk futbolunda. Bu sene sevimsiz bir yıl. Ben zevk alıyor muyum? Almıyorum. Bir maçın kritiğini yapmadan öbürü başlıyor. Tuhaf bir sene bu sene. Ben buna razıyım. Türk futbolunun daha sağlıklı bir noktaya geleceğine inancım tam. İnşallah sonraki yıllarda yerli yerine oturur. Ha play-off mantıklı bir sistem mi? Göreceğiz. Denenecek bakalım."

NETLEŞEN İSİM YOK
"Ara transfer için netleşen bir isim falan yok. Şu anda Lille maçını düşünüyoruz."

FEDERASYON AÇIKLAMASI LAZIM
"Bu sene şampiyonluğun gelmesi için federasyonun bir şeyleri açıklaması lazım. TFF de bunu sezon sonunda karara bağlayacağını açıkladı. Sezon sonu göreceğiz."