Leipzig karşısında kazanarak Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, Şenol Güneş’le birlikte Avrupa’daki 20. maçında 9’uncu galibiyetini aldı. Kartal 3 maçta kaybetti.

Şampiyonlar Ligi’nde aldığı galibiyetle 2’de 2 yapan ve puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, Şenol Güneş’le birlikte çıktığı 20. Avrupa karşılaşmasında 9. galibiyetini aldı. Tecrübeli teknik adamın ilk sezonu olan 2015-2016’da Avrupa Ligi’nde mücadele eden siyah-beyazlılar, grup maçlarında 3 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne katılan Beşiktaş, Devler Ligi’nin grup maçlarında 4 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. Grubu 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ederken, oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Üst üste 2 sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan Şenol Güneş ve öğrencileri, bu sezon da Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazandı. Grup maçlarına Porto’yu deplasmanda 3-1 yenerek başlayan Beşiktaş, ardından sahasında Leipzig’i 2-0’ mağlup etmeyi başardı. Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından Avrupa arenasında 20 maça çıkan Kara Kartal, bu mücadelelerde 9 galibiyet ve 8 beraberlik alırken, rakiplerine ise 3 karşılaşmada kaybetti.

BEŞİKTAŞ SERİYİ 10 MAÇA ÇIKARDI

Leipzig’i sahasında 2-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, bu sonuçla sahasında oynadığı son 10 Avrupa maçında da yenilgi yüzü görmedi.

Şenol Güneş’in göreve geldiği ilk sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, sahasında oynadığı maçlarda Sporting Lizbon’la 1-1 ve Lokomotiv Moskova’yla da yine 1-1 berabere kalmıştı. Siyah-beyazlılar son iç saha maçında ise İskenderbey’i 2-0’la geçmeyi başarmıştı. Grupta yalnızca son maçında deplasmanda kaybeden Beşiktaş, bu mücadelede aldığı sonuçla 3. sıraya gerilemiş ve gruptan çıkamamıştı. Sahasında oynadığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, gruptaki 3 iç saha maçını da o dönemde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamıştı. Siyah-beyazlı takım ligi şampiyon olarak tamamlayarak bir sonraki sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanmıştı.

İÇ SAHADA 9 MAÇTIR YENİLMİYOR

Şampiyonlar Ligi gruplarında Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşen Beşiktaş, sahasında oynadığı maçlarda Dinamo Kiev ve Napoli ile 1-1, Benfica ile de 3-3 berabere kaldı. Beşiktaş, bir önceki sezon Avrupa Ligi’nde olduğu gibi yine bir üst tura çıkmayı son maçta aldığı mağlubiyetle kaçırdı. Grubu 3. sırada tamamlayarak mücadelesine UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva’yı deplasmanda 3-1, sahasında da 2-1 yenerek son 16 turuna kaldı. Yunanistan temsilcisi Olympiakos’la eşleşen Şenol Güneş’in ekibi, deplasmanda 1-1 kaldığı karşılaşmayı, taraftarı önünde 4-1 kazanarak çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Fransız devi Lyon ile eşleşen Beşiktaş, deplasmanda 2-1 kaybettiği karşılaşmanın rövanşında sahasında 2-1 galip geldi ancak turu penaltılarla kaybetti. Beşiktaş, Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından Avrupa’da çıktığı 10 iç saha karşılaşmasında 5 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederken rakiplerine kaybetmedi.

(Bozhan Memiş /İHA)