BOLU (AA) - Serbest Güreş Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na, Bolu Aladağ'da günde çift idman yaparak hazırlanıyor.

Milli takım, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde, Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olimpiyat oyunlarına hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde 23 Temmuz'a kadar sürecek kampta, 20 sporcu yer alıyor.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyat oyunlarına kısa bir süre kaldığını belirterek, "Kampımız yaklaşık 20 gün sürecek. Daha sonra bir hafta dinlenme vereceğiz. Sonra da son kampımıza girmiş olacağız. Türkiye'deki 10 günlük çalışmanın ardından da 7 gün Rio'da kamp yapacağız.” dedi.

Bolu kampının kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarına yönelik bir kamp olduğuna dikkati çeken Akgün, "Kampta teknik ve taktik anlamında da serbest çalışma yapıyoruz. Hem de rakiplere göre teknik ve taktik çalışması yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Akgün, olimpiyatlarda başarılar elde edebilecek güçte olduklarını dile getirerek, "Olimpiyatlarda ilk hedefimiz altın madalya ve madalyalar almak. Çocuklarımız en güzel şekilde mücadele edecekler. Bunu başarabilecek güçteyiz." diye konuştu.