Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan yolculuğu öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gül: "Şike yasasının incelenmesi lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şike yasasıyla ilgili olarak, "Şike yasası ile ilgili rahatsızlığım var. 6 ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün bir şekilde çıkması gerekirdi. İlk uygulanırken değişikliğe uğraması yasanın incelenmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şike yasasıyla ilgili olarak "Şike yasası ile ilgili rahatsızlığım var. 6 ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün bir şekilde çıkması gerekirdi. İlk uygulanırken değişikliğe uğraması yasanın incelenmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı abdullah Gül'ün bu açıklamasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçtan da destek geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şike yasasına ilişkin, "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" sözlerinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Böyle bir yasa değişikliğiyle tahliye, onlar için onurlu bir iş olmayacak" dedi.