Hassasiyet, ağrı, yanma, kanama ve kaşıntı ile kendini belli eden bu rahatsızlık için hemoroid kremi önerilmektedir. Hatalı beslenme, anal ilişki, gebelik, obezite ve uzun süreli kabızlık gibi belirtileri olan bu rahatsızlıkla ilgili krem tercih edenlerin kullanımı konusunda da detaylı bilgilere sahip olması gerekir.

Hemoroid Kremi Nasıl Kullanılır?

Haricen ve rektal yoldan bölgesel olarak uygulanan bu krem, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanılabilir. Belirtilerin azalması halinde günlük 1 kez kullanımı uygundur. Bununla birlikte kullanım süresi boyunca anal bölgenin temiz tutulması çok önemlidir.

Anal bölge derisinin geniş yüzeylerinde oklüzyon altına uygulanması halinde nefes almada güçlük ve kalp ritim bozukluklarıyla karşılaşılabilir. Bu yüzden kullanım talimatlarına uygun bir şekilde anal bölgeye sürülmesi yeterli olacaktır.

Hemoroid Kremi Faydaları Nelerdir?

Hemoroid kremi, anal bölgedeki kaşıntı, ağrı ve acı hissiyatını kısa sürede gidermektedir. Bununla beraber vasküler tonu düzelten kremin ağrının oluşumuna neden olan endojen maddeleri ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Lokal anestezik bir ajan olarak da ifade edilen bu kremin emilimi oldukça kuvvetlidir. Her kullanımdan sonra ilacın hızlı bir şekilde metabolizma tarafından temizlendiği bilinmektedir.

İçeriğinde pek çok yararlı etken maddesini barındıran hemoroid kremi, mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Ayrıca cildi ferahlatan içeriklerden oluşması nedeniyle özellikle de kaşıntı probleminde rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Anal bölgedeki ağrıyı önlemede faydalı olan bu krem, bölgesel uyuşturma özelliğine sahiptir. Bu sayede bölgedeki çatlak ve buna benzer şikayetlerin de ortadan kaldırılmasını sağlar.

Hemoroid genelde ağrı yapan bir hastalık değildir. Fakat ilerleme düzeyine göre anüs dışına çıkan memenin ciddi ağrılara neden olduğu unutulmamalıdır. Ancak Hemoroid kremi sayesinde uygulamanın uyuşturucu etkisinden yararlanarak ağrıları kontrol altına alabilirsiniz. Günümüz doktorlarının da sıkça uyguladığı bu yöntem ayrıca şişliği de azaltmaktadır. Cildin tahriş olmasını engelleyen kremin, fitil alternatifleri de mevcuttur. Ancak hemoroid kreminin etkili sonuçları ve faydaları sayesinde kısa sürede sonuç alabilirsiniz.