Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, ligin ikinci yarısında herkesin gerçek Sivasspor’u göreceğini söyledi.
Sivas’ta uydu üzerinden yayın yapan bir televizyonun canlı yayınına katılan Başkan Otyakmaz yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yılın Sivasspor’unu sahada görebileceğimizi düşünüyorum. İyi çalıştılar. Yeni transferlerle birlikte forma biraz zorlaştı" dedi.
Kamp döneminin iyi geçtiğini söyleyen Otyakmaz, "Herkesin ayağı yere basıyor. Zaten iyi bir kadromuzun olduğunu her zaman söylüyoruz. Disiplinli bir şekilde çalıştı takımımız. Bir transfer daha düşünüyoruz, o da olursa transferi kapatacağız. Hakkımızı yabancıdan yana kullanacağız. Chrisantus’un Kıbrıs takımı ile görüşmeleri var. Olursa ayrılacak, olmazsa kalacak" diye konuştu.
Medicana Sağlık Grubu ile yapılan isim sponsorluğu anlaşmasına da değinen Otyakmaz, "Cumartesi günü federasyon yönetim kurulu toplantısına dilekçe ile başvurmuştum. Bu kabul gördü ve bugünden itibaren Sivasspor’un adı önümüzdeki 1,5 yıldan itibaren Medicana Sivasspor diye anılacak. 2 ay önce Erdal Sarılar ile Medicana’nın sahibi Hüseyin beyle yemek organize etmiştik. Görüşmüştük fakat anlaşamamıştık. Bu konu daha sonra gündeme geldi. Bu sefer anlaşma sağladık. Önümüzdeki 1,5 yıl Sivasspor’un adı Medicana Sivasspor olarak geçecek. Medicana’ya da teşekkür ederiz duyarlı oldular. Onlar açısında da hayırlı oldu diye düşünüyorum. Perşembe günü imza töreni olacak" şeklinde konuştu.
Sivasspor’un adının değişeceği yönündeki haberlere inanamadığını kaydeden Otyakmaz, "Böyle bir şeye nasıl inanıp yorum yaparlar inanamıyorum. Sivasspor’un isimi değişebilir mi? Futbolcusu, başkanı, yönetimi, stadı her şeyi değişebilir ama Sivas’ın değeri olan Sivasspor’un adı ve rengi asla değişmez" ifadelerini kullandı.
İkinci yarıda ilk 5 maçın çok önemli olduğunun altını çizen Otyakmaz, şunları söyledi:
"2 deplasmana çıkacağız. İçeriye Akhisar geliyor, sonra Konya deplasmanına gideceğiz. Ardından da Galatasaray geliyor. Bu 5 maç gerçekten çok önemli. Taraftarlarımız takıma ciddi anlamda güvendiğini ispat edecek şekilde destek vermeleri lazım ki itici güç olsun. Gerçekten taraftarımıza önemli görevler düşüyor."
Otyakmaz, basında çıkan Ricardo Quresma transferiyle ilgili olarak da böyle bir transferin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
(İHA)