Fakat bazen bu çatışmaların boyutu psikolojik açıdan oldukça olumsuz hale gelebiliyor. İş yaşamında ya da günlük yaşamda sınırları aşan bireyler arasındaki kötü davranışlar, insanları zaman zaman yıldırabiliyor. 

Mobbing Nedir?

Mobbing terimi, son birkaç yıldır oldukça popüler. Bu kavramı en kısa haliyle tanımlamak istersek şu iki sözcüğü kullanabiliriz: “Grup Zorbalığı”… Bunun anlamı şu: İnsan davranışlarının aşağılama ve saldırganlık içermesidir. Örneğin sözlü taciz, her defasında olumsuz cevaplar verme, psikolojik baskı mobbbing örnekleridir. Herhangi bir davranış yıldırma, izole etme, mutsuz hale getirme gibi nedenlerden dolayı yapılıyorsa tüm bunlar mobbinge işarettir.

Mobbing ile hayatımızın her aşamasında karşılaşabiliriz fakat genel olarak iş yerinde yapılan bir davranış olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü bir davranışın mobbing sayılması için bir kişi, belli bir grubun hedefinde olmalı ve bu grup tarafından sistematik kötü davranışlarla karşılaşmalıdır. Bu tanıma en iyi uyan örnekleri ise iş hayatında görürüz. Dolayısıyla mobbing kavramı, insanın iş hayatında karşılaştığı olumsuz davranışlar olarak özetlenebilir. 

Mobbing haricindeki diğer kötü davranışların nedeni ırksal, dinsel ve cinsiyet farklılıklardan olabilir. Ancak mobbing’te söz konusu olan kariyer çatışmasıdır. Mobbingi yapan ya da başlatan kişi, mobbing yaptığı kişinin bireysel kariyerini hedef almıştır. Dolayısıyla mobbinge maruz kalan kişinin iş hayatında başarısız olması istenir. Fakat bu nedenin dışında daha farklı sebeplerden dolayı da mobbing söz konusu olabilir. 

İş yerinde mobbing’e maruz kaldığınızı nasıl anlarsınız?

Size mobbing yapıldığını anlamanız çok da zor değil. Eğer aşağıdaki davranışlar ile sık sık karşılaşıyorsanız, mobbing’e maruz kalıyorsunuz demektir.

  • Sözlü Saldırganlık: Bu yalnızca küfür ve hareketi içermez. Ses tonu ile de sözlü saldırganlık yapılabilir. Aynı zamanda sürekli alaycı sözlerle de kendini gösterebilir.
  • Fikirlerinizin Reddedilmesi: Yeni sunduğunuz fikirler, yöneticileriniz tarafından nedensiz bir şekilde sürekli reddedilebilir. Geri bildirim, destek talepleriniz cevapsız kalıyorsa mobbing ile karşı karşıya olabilirsiniz.
  • Dışlama: Mobbing mağdurları devamlı dışlanır. Örneğin toplantılara çağrılmaz, ofiste yalnızlaştırılır. Bu durum hem fiziksel hem de psikolojik olabilir.
  • Dedikodu ve İftira: Hakkınızda asılsız dedikodular dolaşabilir, bunlar iftiraya kadar gidebilir. 
  • Fiziksel Saldırganlık: Mobbing bazen fiziksel saldırıya da dönüşebilir. Ancak bu aşamaya gelmeden yukarıda bahsettiklerimiz daha belirgin olarak gözükür.

İş Yerinde Mobbing’e Karşı Neler Yapılabilir?

İş yerinde mobbing ile karşılaştığınızda öncelikle sakin olmak gerekir. Mobbingi yapanların hedefi, yıldırmaktır, bu hedefe ulaşmak için de sizin ters ve şiddetli bir cevap vermenizi bekleyecektir. Böylece sizi daha da yıldırabileceklerini düşünür. Bu bakımdan durumun farkında olduğunuzu belli ederek sakin tavırlarınızı korumalısınız. 

Kendinize güvendiğinizi de belli etmek son derece önemlidir. Bunun için mutlaka göz kontağı kurun ve beden dilinizle en az onlar kadar ortama hakim olduğunuzu gösterin. Böyle yaparak belki de mobbingi başlamadan sonlandırabilirsiniz.

Mobbing içeren davranışlar devam ediyorsa, böyle bir durumda ne yapılacağını araştırın. Sizden önce bu durumla karşılaşmış çalışanlar hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu konuyu yöneticinizle veya İK departmanıyla da görüşebilirsiniz. Belki de onların farkında olmalarını sağlayarak daha huzurlu bir iş ortamına sahip olabilirsiniz. Eğer mobbing halen devam ediyor ve başa çıkamıyorsanız hukuksal yollara da başvurmayı düşünebilirsiniz. Bununla hiç uğraşmamak için iş değiştirme seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. 

Nasıl İspatlayabilirsiniz?

Mobbingi kanıtlamanın en kolay yolu, süreci tanık olan dürüst bir arkadaş/iş arkadaşıdır. Size yapılan kötü davranışları başka birinin onaylaması son derece önemlidir. Böylece mobbinge uğradığınızı daha kolay ispatlayabilirsiniz. Fakat böyle bir arkadaşa sahip olmak kolay olmayabilir. Peki, bu durumda mobbingi kanıtlamak için neler yapabilirsiniz?

Size yapılan davranışları tek tek kaydedin. Bir günlük tutun ve her şeyi ayrıntısıyla not alın. Mümkün olduğunca detay vermeye çalışın. Fakat yine de bu yeterli olmayabilir. Mobbing kanıtı için ortada bir delil olmak zorundadır. Örneğin whatsapp yazışmaları veya e-mail, bir delil olarak görülür. Bunun yanı sıra ses kaydı ve video görüntüsü de önemli deliller arasındadır. 

Dolayısıyla elinizde somut bir kanıt olduğu takdirde mobbingi ispatlayabilirsiniz. Bunun için de güvenebileceğiniz dürüst bir iş arkadaşına veya whatsapp, mail, görüntü vb. kayıtlara ihtiyacınız vardır. Tüm bu detayları tuttuğunuz günlük ile ayrıntılı bir şekilde desteklerseniz, size mobbing yapıldığını ispatlayabilirsiniz.

Mobbing adli bir suçtur, haklarınızı arayın

Mobbing, ilk başta önemsiz gibi görülse de ilerleyen zamanlarda artarak devam eden sistematik bir davranış biçimine dönüşebilir. Böyle bir hale gelmesi de mobbinge uğrayan kişiyi psikolojik açıdan olumsuz etkiler. Bu bakımdan mobbing, günümüzdeki ceza kanunları kapsamında bir suç olarak görülmektedir. Mobbinge uğrayan bireyler, hukuki yollara başvurarak hakkını arayabilir. Ancak söz konusu mobbing davalarında başarıya ulaşmak için ispat gerekmektedir. 

Eğer siz de mobbinge maruz kalıyorsanız, hakkınızı aramak için hukuksal yollara başvurabilirsiniz. Elinizde ispatınız olduğu sürece hukuksal süreçlerden sonuç almanız daha kolay olacaktır. 

Kaynak: https://www.ekinlaw.com