Turizm merakının çok yüksek derecelerde olmasından dolayı lise tercihini Mehmet İhsan Mermerci Turizm Otelcilik Lisesinden yana kullanmıştır. Lise hayatını başarılı bir şekilde tamamlamasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 2 yıllık ön lisans programını tamamlamıştır. İdealleri uğruna hiçbir zaman kendini geliştirme isteğinden vazgeçmeyen Bilal Sonses Düzce Üniversitesi’nde konservatuar eğitimi görmeye devam etmektedir. Nereli olduğu tam olarak bilinmese de Fatihte doğması sebebiyle İstanbullu olduğu söylenebilir. Kariyerine başarılı bir pop sanatçısı olarak devam eden Bilal Sonses’ in kariyerine başlaması 2015 yılında kendine ait bir youtube kanalı açması ile ünlü olmuştur. Bu kanalı adeta takipçilerine ulaşmak için kullanan Bilal Sonses, yaptığı yeni besteleri ve söylediği cover parçalarını youtube kanalına yüklemiştir. Piyasalara asıl giriş yapmasına sebep olan şarkı Ayla Çelik’in Bağdat isimli şarkısını cover yapmasıdır. Bu şarkıyı youtube kanalına yükledikten sonra çok büyük bir kitlenin beğenisini toplamıştır.

“Son olarak iki kelime” adlı parçası youtubenin en büyük müzik platformlarından biri olan netd müzikte yayınlanmıştır. Bu parça ilk haftasında rekor kırarak 1 milyondan fazla kişiye ulaşarak insanların beğenisini kazanmıştır. Çok fazla tanınmasının ardından gayet yakışıklı olmasıyla genç kızların beğenisini toplamaktadır. İnsanların büyük beğenisini ve sevgisini kazanan Bilal Sonses’ in sosyal medya hesabında toplam da 400.000 takipçisi vardır. Youtube de paylaştığı sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan “iki kelime”, “elin olamam”, “sana bir şey olmasın”, “sol yanım” şarkıları ile adeta tıklanma rekor kırmıştır ve insanların sevgisini kazanmıştır. Bunların sonucunda magazin programlarının ilgi odağı olmuştur.

2018 Altın Kelebek Ödüllerinde en iyi çıkış yapan sanatçı dalında çıkış yapan rap camiasında Ezhel ile girdiği yarışmada maalesef ki başarısız olmuştur. Bu yarışa girmesine sebep olan albüm ise “öpesim var” adını verdiği 5 parçalık albümdür. Buna rağmen Türkiye’de bulunan birçok üniversite tarafından ödüllere layık görülmüştür. Birçok sanatçı ile yaptığı düetler insanların beğenisini kazanmaya sebep olmuştur. Düet yaptığı bazı isimler; “Reynmen”(Bilal Sonses feat Reynmen-Sen Aldırma), “Bengü”( Bilal Sonses feat Bengü-İçimden Gelmiyor), “Tuğçe Kandemir”(Bilal Sonses feat Tuğçe Kandemir-İçimdeki Sen) gibi sanatçılardan oluşmaktadır.

Son çıkardığı tekleme “Bilal Sonses Neyim Olacaktın? İndir“ ile yine her zaman yarattığı etkiyi dinleyicileri üzerinde yaratmayı başarmıştır. Her sözünden farklı farklı anlamlar dökülen bu parça dijital platformlarda diğer müziklerine istinaden daha fazla ilgi görmektedir. Bu parçayı diğer parçalardan ayıran en önemli özellik ise neredeyse 10 ay önceden duyurulmasıdır. Hayranlarını her ne kadar meraklar içerisinde bıraksa da ayrılık şarkılarının en güzel sesi Bilal Sonses yine beklentiyi her zaman üst seviyelerde tutarak dinleyicilerini güzel bir müzik ile buluşturdu.

En çok sevilen Bilal Sonses Şarkıları:

Bilal Sonses’in Tüm Albümleri

Öpesim Var (2017)

İçimdeki Sen (2018)

Sen Aldırma (2019)

İkimiz de Bilemedik (2019)

Neyim Olacaktın (2019)

Kaynak: Mp3 indir