Türk futboluna hem kulüpler hem de milli takım bazında damgasını vurmuş olan efsane isim Sergen Yalçın, tam tamına 14 sene sonra altyapısından yetiştiği ve yıldızının parladığı kulüp olan Beşiktaş'a geri döndü. Geri döner dönmez kendisinin altyapıdan yetiştiği gerçeğini de unutmadan genç isimlerin önünü açmak adına birtakım çalışmalara başladı. 

Öncelikli olarak U-19 takımı teknik direktörü olarak kulüpte görev yapan Ozan Köprülü'yü de kendi ekibine dahil etti. Bu sayede altyapıdaki genç yetenekleri keşfetmek ve kendisi gibi altyapıda yetişerek ülke futboluna damgasını vuracak isimleri ortaya çıkarmak adına daha pek çok çalışma yapacak gibi duruyor.

Efsane İsim Bu Sefer Teknik Direktör Olarak Geri Döndü

Daha öncesinde kulüp ile prensipte anlaşmış olan Sergen Yalçın, 14 sene sonra bu sefer teknik patron olarak kulübe geri döndü. Beşiktaş taraftarı da 14 sene sonra geri dönen Yalçın ile kulübün içinden yetişmiş efsane bir ismin takımın başında geçmesinden hayli heyecanlı. 

Bunun yanı sıra Samet Aybaba'dan sonra takımın başına geçen Sergen Yalçın da bu gün sabah saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesislerine geldi. Aynı zamanda tesislere gelir gelmez futbolcular ile de bir toplantı organize etmiş olan Sergen Yalçın, geleceğe dair ve takımın durumuyla ilgili pek çok konuda umut aşıladı. 

Sergen Yalçın'ın bu tutumundan dolayı da hayli memnun olan camia, şu sıralar yeni bir döneme başlamış gibi duruyor.

Heyecanlı ve Başarıya Odaklı Tavırlar

Aynı zamanda Sergen Yalçın'ın tutumundan son derece heyecanlı olduğu da rahatlıkla anlaşılıyordu. Geldiği sabah ilk iş olarak tesisleri gezen Sergen Yalçın, yetkililerden de pek çok konuda bilgi aldı. Bunun yanı sıra antrenman öncesinde de saha ortasında oyuncular ile bir araya gelip belirli bir süre sohbet etti. 

Kulübün içerisinde yer aldığı zor durumun da farkında olduğunu ancak bu durumun aşılmaz olmadığını, el birliği ile bu durumun üstesinden gelip bu yükü kaldıracaklarını da sözlerine ekledi. Aynı zamanda sabah saatlerinde tesisleri gezdiği esnada kulüp personeli ile de sohbet eden Sergen Yalçın'ın yeni görevinden dolayı son derece heyecanlı olduğu ve yeni başarılar elde etmeye yönelik hevesi her halinden belli oluyordu. 

Özetle tesislerdeki ve kulüpteki ilk gününde genel olarak neşeli ve heyecanlı bir gün geçirmiş olan Sergen Yalçın'ın bundan sonraki kariyerinde nasıl bir profil çizeceği de merak edilenler arasında yer alıyor.

Tesis Gezintisi Sırasında Anlamlı Zamanlar

Aynı zamanda Sergen Yalçın'ın tesislerdeki gezintisi sırasında duygusal anların da yaşandığı kaydedildi. Daha öncesinde görev yaptığı tesislere 14 sene sonra geri dönmüş olan Sergen Yalçın'ın söz konusu olan değişimlerden fazlasıyla etkilendiği ifade edildi. 

Aynı zamanda dikkat çeken hususlardan bir diğeri ise Sergen Yalçın'ın futbolcular ile daha ileri bir tarihte çok daha kapsamlı bir toplantı yapacağına dair karar alınmasıydı. Sergen Yalçın'ın hem tavırlarından anlaşıldığı üzere hem de kendi ifadesine göre, bundan sonraki kariyerinde futbolcular ile bir teknik patron gibi değil tıpkı bir takım arkadaşı gibi ilişkiler kuracağı rahatlıkla anlaşılıyordu. 

Beşiktaş ile 1.5 yıllık sözleşme imzalamış olan Sergen Yalçın'ın futbolcular ile kuracağı arkadaşça ilişkilerin ne gibi sonuçlar meydana getireceği ise kısa bir süre içerisinde kendisini belli edecek.

Sergen Yalçın Kariyer Başlangıcını Asla Unutmuyor

Sergen Yalçın hakkında en çok dikkat çeken hususlardan bir diğeri ise Yalçın'ın sadece 17 yaşındayken A takımı forması giymiş olması ve bunu kulübün altyapısından yetişerek yapmasıydı. Bunu bildiğinden olacak ki Sergen Yalçın U-19 takımının teknik direktörünü kendi yardımcısı yaptı ve bundan sonra Lavivabet'teki kariyerinde genç oyuncuları gün yüzüne çıkarmak ve yeni yetenekler keşfetmek yönünde çalışacağını daha ilk günden belli etti.

Oyun Tarzında Yapılacak Olan Değişiklikler Dikkat Çekiyor

Sergen Yalçın'ın oyun stilinde de birtakım değişiklikler yapacağı öğrenildi. Öncelikli olarak oyun tarzı olarak tam bir hücum futbolu planladığını ifade etti. Bunun yanı sıra Sergen Yalçın, hücum futboluna dönüştüreceği oyun tarzında bu değişimin aşamalı olarak ve yavaş yavaş gerçekleşeceğini ifade ettiği de dikkat çeken hususlar arasındaydı.

Aynı zamanda Sergen Yalçın'ın hem bu değişimi yavaş yavaş uygulayacağı hem de oyun stili olarak hücum futbolunu benimsediği yakın çevresinden öğrenildi. Beşiktaş'ın Abdullah Avcı döneminde pas oyunu oynadığı biliniyordu. 

Bu pas oyunundan ziyade hücum hattındaki isimleri ön plana çıkarmak isteyen ve bu isimlerden alacağı en yüksek verimi hedefleyen Yalçın, takımdaki bazı isimlere de saha içerisinde geniş özgürlükler vereceğini; bu taktik sayesinde yeni başarılar geleceğini düşünüyor.