Avusturya ve Macaristan kamplarının ardından 2014-2015 sezonu hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren Galatasaray, bugün Atletico Madrid’le Soma için karşı karşıya gelecek.
Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da Teknik Direktör Cesare Prandelli ilk kez Türkiye’de Galatasaray’ın başında bir maça çıkacak. Cesare Prandelli yönetimindeki Galatasaray, Avusturya Windischgarsten bölgesinde gerçekleştirdiği kamp çalışmaları sırasında bölgesel lig ekiplerinden SK Vorwarts Steyr ile karşılaşmış, Galatasaray Steyr Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmıştı. Daha sonra Viyana’ya geçen Galatasaray, Ernst Happel Stadı’nda Rapid Wien ile karşılaştı. Takımımız bu karşılaşmadan ise 3-1 mağlup ayrıldı. Sarı kırmızılı takım, üçüncü hazırlık maçında ise Macaristan temsilcisi Honved’i 2-1 mağlup etti.

RAKİP İSPANYA ŞAMPİYONU
Galatasaray’ın rakibi Atletico Madrid, geçtiğimiz sezon İspanya La Liga’yı şampiyon tamamlamış, Şampiyonlar Ligi’nde ise final oynamıştı. Atletico Madrid, 2010 ve 2012 yıllarında da UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu oldu.
Üç sezondur takımın başında bulunan Diego Simeone’nin La Liga’nın orta sıralarından alıp sadcece birkaç takviyeyle Avrupa’nın zirvesine taşıdığı Atletico Madrid, bu sezon Chelsea’ye transfer olan futbolcularıyla kan kaybetse de, takıma kattığı oyuncularla da transfer piyasasında adından söz ettirdi.
Diego Costa ve Filipe Luis’in yanı sıra geçtiğimiz sezon kiralık olarak formalarını giyen kaleci Thibaut Courtois’i Chelsea’ye kaptıran Atletico Madrid’de bu oyuncular dışında bu yaz Adrian Porto’ya, Sosa Metalist Kharkiv’e, David Villa Melbourne’ye, Diego ise Fenerbahçe’ye transfer oldu.
Kırmızı beyazlı takım, bu oyuncuların yerini Real Sociedad’dan Griezmann, Bayern’den Mandzukic, Benfica’dan Oblak ve Silvio, Granada’dan Siqueira, San Lorenzo’dan Correa, Getafe’den Moya, Real Betis’ten Leo Baptistao, St. Etienne’den Guilavogui ve Zenit’ten Ansaldi doldurmaya çalışacak.

MAÇ HANGİ KANALDA ?
İzmir Atatürk Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00’den itibaren D-Smart 78. kanaldan canlı yayınlanacak.

RAKİBİN KADROSU
6 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00’de İzmir Atatürk Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma öncesi Atletico Madrid’in açıkladığı kadro şu şekilde:
"Miguel Ángel Moyá, Yassine Bono; Juanfran Torres, Joao Miranda, Lucas, Guilherme Siqueira, Diego Godin, Cristian Ansaldi, Emiliano Insua; Arda Turan, Mario Suárez, Gabi Fernández, Saúl Ñíguez, Koke Resurrección, Jose Maria Gimenez, Tiago Mendes, Raúl García; Mario Mandzukic, Leo Baptistao, Héctor."
(İHA)