Barcelona forması giyen Alex Song’un amcası Rigobert Song, sezon başında Arsenal’den transfer edilen kuzeninin Katalan ekibindeki rolünden dolayı mutlu olmadığını açıkladı.

Sezon başında yaklaşık 18 milyon avro karşılığında Barcelona’ya transfer olan Song, La Liga’da sadece 12 kez ilk 11′de yer almasının yanında genellikle orijinal mevkisi olmayan stoperde oynatıldı. Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması da giyen Rigobert Song ise kuzeninin bu durumdan hoşnut olmadığını ifade etti.

Rigobert Song, Calciomercato’ya yaptığı açıklamada “Alex, Barcelona’da mutlu değil. Arsenal’de hem saha içinde hem de saha dışında takımın lideriydi. Fakat İspanya’da kendini lider gibi hissetmiyor. Bu yüzden de mutlu olduğunu söyleyemem” ifadelerini kullandı.

Emekli stoper, yine de kuzeninin sabırlı olması gerektiğini belirtti ve “Barcelona ile uzun bir sözleşmesi var. Kağıt üzerinde 2017′ye kadar ayrılmayacak. Bence de çekip gitmek doğru seçim olmaz. Her oyuncu Barcelona forması giymek ister ama bunu yapmak o kadar da kolay değildir. Alex de sabırlı olmalı. Kaliteli bir oyuncu ve kendini 11′e atma fırsatını yakalayacaktır” sözleriyle Alex’in geç de olsa forma bulacağını dile getirdi.

25 yaşındaki orta saha oyuncusu, 36 kez de Kamerun Milli Takımı’nda görev aldı.