Zirve yarışında rakibi Fenerbahçe'yi Trabzon Medical Park Stadyumu'nda 2-1 yenen Trabzonspor, bu maç ile birlikte zirve ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi. 

Deprem sebebi ile Yeni Malatyaspor karşılaşması ertelenen Trabzonspor, ertelenen müsabakayı da kazanırsa Sivasspor ile puan farkı kalmayacak. Öte yandan Galatasaray'da Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına hızlı başladı. Peş peşe galibiyetler ile moral depolayan Galatasaray, İstanbul Türk Telekom Arena'da rakip Kayserispor'u 4 golle geçmeyi başardı. 

Rakibini 4-1 mağlup eden Galatasaray, lider Sivasspor ile puan farkını 5'e indirdi. Maçın ilk devresinde yaşanan bir pozisyon ise karşılaşmaya damga vurmuş vaziyette. Kayserisporlu Henrique'nin Galatasaray ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonun kahramanı ise Ryan Donk. Konu ile alakalı spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve çeşitli spor yazarları yorumlarda bulundular.

Dilmen Pozisyon Hakkında Konuştu

Eski futbolcu ve teknik direktör olan, son yılların ise en gözde spor yorumcularından biri Rıdvan Dilmen, dün akşam İstanbul'da, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray SK - Kayserispor mücadelesini değerlendirdi. Galatasaray'ın maç boyunca üstün olan taraf olduğunu, ancak özellikle 2-0'dan sonra rakibinden baskı yediğini dile getiren Royalbetin yorumcusu, maçta 20. dakikada yaşanan pozisyona ilişkin görüşlerini de belirtti. 

Bu pozisyonda, konuk ekip Kayserispor'un futbolcusu Pedro Henrique, Galatasaray ceza sahasının solundan içeri kat edip topla birlikte Galatasaraylı Ryan Donk'u geçmeye çalışıyor ve Ryan Donk'un omuz darbesi ile kendisini yerde buluyor. Pozisyonu izleyen ve yorumlayan Dilmen ise pozisyon ile ilgili şunları söylüyor; ''Ryan Donk'un girdiği pozisyon penaltı değil, alakası bile yok. Gırgır geçiyorum (gülüyor), penaltı bu. Böyle bir pozisyon için hakem, antrenör ya da eski hoca olmaya gerek de yok. 

Pozisyonu izlediğimizde hakemin açısının müsait olduğunu da görüyoruz, bu sebeple VAR'a gitmeye de gerek yok. Pozisyon gri ise yani ortada bir pozisyonsa VAR'a sorma diyorlar, iyi ama böyle bir pozisyon tartışılmamalı, Donk direkt oyuncuya gidiyor, topla alakası yok. Ayrıca VAR'ın hakemi uyarması gerekiyor ama uyarmıyorlar, enteresan''. Dilmen görüşlerini şöyle sürdürüyor; ''Bazen tartışılacak, bazen de tartışılmayacak pozisyonlar vardır, bu pozisyon bence tartışılmaz. 

Henrique topu atıyor ve Donk'un yanından gitmeye çalışıyor, Donk ağır kalınca topa değil, doğrudan rakibe çullanıyor. Fizik gücü de rakibine göre oldukça kuvvetli, hemen deviriyor. Bakınca topla alakası yok. Bu nedenle %100 penaltı diyorum''

VAR'a Gerek Yok

Rıdvan Dilmen'in konu ile ilgili en çarpıcı sözü ise hakemlerin VAR sebebi ile ne yapacakları bilemediğine dayandırdığı ''Bu pozisyonu tartışmak insan aklı ile dalga geçmek olur. Donk'un pozisyonu net penaltı. Böyle bir pozisyonda ne antrenör, ne eski hoca ne de hakem olmaya gerek yok, Kayserispor'un beklediği pozisyonda VAR'a bile gerek yok. Penaltı bu. Ben olsam, Zekeriya Bey'in yerinde bulunsam eve gittiğimde maçları VAR olmadan yönetsinler diye düşünürüm. Bunun VAR'lık bir yanı falan da yok.'' cümlesiydi.

Eski Hakem Selçuk Dereli'den ''Net Penaltı'' Yorumu

Bir diğer spor programında yorumlarda bulunan eski hakemlerden Selçuk Dereli, Ryan Donk ile rakibi Pedro Henrique arasında geçen pozisyon için ''Donk rakibe şarj yapıyor, yaptığı müdahale açık ve net penaltıydı'' yorumu yaptı.

Dilmen'den Galatasaray'ın Stoper Eksiği Yorumu

Yaşanan pozisyon dışında da yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın stoper zaafı hakkında da görüşler bildirdi. Özellikle savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşandığının çok net görüldüğünü ve bunun yalnızca kendisi değil, Galatasaray'ın maçlarını izleyen herkes tarafından görülebileceğini söyleyen dilmen, ''Top savunma arkasına atıldığında Galatasaray dehşet düzeyde zora giriyor.

Galatasaray kesinlikle ve kesinlikle bir stoper almalıydı. Bugün bu çok net görüldü. Savunmanın arkasına atılan toplarda büyük sıkıntı var. Bu topları süpüren Luyindama'nda sakat. Nzonzi de gidince boy ortalaması düştü. Hem havadan hem yerden atılan toplarda Marcao top kaçırıyor. Donk desen, stoper için çok ağır. Gördük, Henrique'yi düşürdü. Hakem penaltı verse 1-0 yenik başlayacaksın. Stopersiz Galatasaray neler yapacak göreceğiz'', dedi.

Trabzonspor ve Fenerbahçe Maçları Yorumu

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray ve Trabzonspor fikstürü ile ilgili yorumlar geldi. Dilmen'e göre Galatasaray önümüzdeki haftalarda net favori olduğu karşılaşmalar oynayacak. Büyük mücadeleler ise sonlarda saklı. Trabzonspor ise eksik maçı olmasına rağmen lider ile puanını eşitleyebilir ama onların da zor ve güçlü rakiplere karşı oynayacağı maçlar var. 

Galatasaray'ın Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisine 3 hafta kaldığını belirten usta yorumcu, ''Galatasaray Kadıköy'de kazanırsa, bu durumda başka şeyler konuşabilir ve düşünebiliriz'', diyor. Sarı Kırmızılılar ile ilgili görüşlerini sürdüren deneyimli yorumcu ''Lig başladığında kime sorsanız favorinin Galatasaray olduğunu söylerdi. Nzonzi, Seri, Lemina, Falcao gibi transferler yapmışsın. Ama ilk 16 hafta hayal kırıklığı oldu.'', dedi. 

Devre arası ile birlikte takımın daha iyi olmaya başladığını, buna rağmen stoper eksiğinin çok net görüldüğünü dillendiren Rıdvan Dilmen, ikinci yarının lideri olarak Galatasaray'ı ilan etti. İkinci yarıda puan olarak Galatasaray'ın Kadıköy'e 40 veya 42 puan ile gideceğini düşünen Dilmen, Fenerbahçe'nin de bu derbiye 41 ile 43 puan aralığında çıkacağını ve bu maçın şampiyonluk için çok önemli olduğunu düşünüyor.