BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Türkiye'de cimnastikte kadınlarda ilk olimpiyat kotasını alan Göksu Üçtaş Şanlı, bebeği olduğu için 3,5 yıl aranın ardından döndüğü sporda, elde edeceği başarılarla çocuklu sporcu annelere örnek olmak istiyor.

Türk cimnastiğinde birçok başarıya imza atan Şanlı, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra ara verdiği spor hayatına yeniden döndü.

Türkiye'ye, cimnastikte aldığı madalyalarla ilkleri yaşatan Şanlı, Londra Olimpiyatları'na katıldıktan sonra memleketi Gaziantep'e yerleşerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde cimnastik antrenörü olarak göreve başladı.

Cimnastiği bıraktıktan sonra evlenen ve bir çocuk sahibi olan Şanlı, 3,5 yıl aradan sonra Bolu'da günde çift antrenman yaparak, 1-3 Temmuz 2016 tarihinde Mersin'de yapılacak Dünya Kupası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin 2020 Olimpiyat Oyunları olduğunu belirterek, bu 4 senelik periyot içerisinde de Akdeniz Oyunları'nda, Avrupa Şampiyonası'nda ve dünya kupalarında madalya peşinde koşmak istediğini söyledi.

"Hedefim zirve yapmak" diyen Şanlı, "Bunun için spora tekrar başladım ama bebekle beraber başlamam biraz zor oldu. Şu an toparlandım daha iyiyim. Temmuz ayında Mersin'de Dünya Kupası var ve ona hazırlanıyorum. Günde çift antrenman yapıyorum. Sabah 3, akşam 2 saat çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Şanlı, son zamanlarda hem kadın hem de erkek cimnastiğinde, çok büyük bir ivme katedildiğini vurgulayarak, bunda Türkiye Cimnastik Federasyonunun, genel müdürlüğün çok büyük katkısı bulunduğunu dile getirdi.

Sporcuların da bu destek ve yatırımları boş çıkartmadığına değinen Şanlı, "Olimpiyat Oyunlarına Ferhat Arıcan ve Tutya Yılmaz vize aldılar. Bunun için ben de çok mutluyum. Onlar için örnek olduysam ne mutlu bana. İnşallah olimpiyatta hedefleri final ve madalya olur." dedi.

Şanlı, 5 yaşında Bolu'da başladığı cimnastikte sayısız madalya kazandığına değinerek, Avrupa, Olimpiyat ve Dünya şampiyonalarında madalya almak istediğini söyledi.


- "Güzel bir ikili olduk"


Bebeğiyle spor yapmakta önceleri zorlandığını aktaran Şanlı, şunları kaydetti:

"Uykusuz gecelerden sonra antrenman yapmak zor oluyor ama bünye alıştı. İlk zamanlarda çok fazla zorlanıyordum şimdi o kadar zorlanmıyorum. Daha rahatım. Bebek bana, ben de ona alıştım. Güzel bir ikili olduk. Antrenmanlara da getiriyorum. Benimle birlikte o da buralarda eğleniyor. Bebeğimin de cimnastikçi olmasını çok isterim. Eşim de bu yönde hem bana çok destek oluyor hem de kızımızın jimnastik yapmasını o da çok istiyor."

Şanlı, kendisine zirve olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı gördüğünü, bu tarihten sonra cimnastiği bırakıp bırakmaya karar vereceğini ifade etti.

Kadın sporcuların geç yaşlara kadar cimnastik yapabileceklerini göstermek istediğini belirten Şanlı, "Bunu da vurgulamak için tekrar spora başladım. Üniversite bittikten sonra da ister çocuğunuz olsun ister evlenin bu sporu her zaman yapabilirsiniz. Bunu vurgulamak için de spora tekrar başladım." dedi. ​