Bu akşam Sporting Lisbon ile karşılaşacak olan Beşiktaş, derbi maçının taktiğini sahaya yansıtmayı planlıyor.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında bu akşam Sporting Lisbon’u konuk edecek Beşiktaş, derbi maçının aynı taktiğiyle sahada olacak. Siyah-beyazlı teknik direktör Şenol Güneş’in kafasını karıştıran tek şey ise Olimpiyat Stadını’nın şartları olarak gözüküyor.

İLK 15 DAKİKA TAKIM SAVUNMASI
Haftasonu Fenerbahçe ile oynanan derbide takımın genelinden memnun olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sporting Lisbon maçı öncesi futbolcularından bu maçta sabırlı olmalarını istedi. Özellikle Fenerbahçe maçında karşılaşmanın ilk 15 dakikası rakibine boş alan bırakmayan Beşiktaşlı futbolcular yine aynı taktikle Portekiz ekibini karşılaşmanın başında zorlamaya çalışacak. Futbolcularından Lisbon maçında sabırlı olmalarını "özellikle" isteyen deneyimli çalıştırıcının, Portekiz ekibinin ataklarına karşı kontra ataklarla cevap vermek istediği de gelen haberler arasında. Siyah-beyazlı öğrencilerinden rakibin kaptırdığı toplarda hızlı atağa çıkmalarını isteyen Güneş, Sporting Lisbon maçı öncesi Gökhan Töre ve Quaresma’ya özel görevler verdiği bildirildi.

QUARESMA’NIN İKİNCİ ŞANSI
Olcay’ın cezalı olması sebebiyle bu akşam milli futbolcunun yerinde Quaresma oynayacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Portekiz ekibine karşı oynanacak maçta Q7’den özel isteklerde bulunduğu belirtildi. Portekizliden hem ofans hem de defansta etkin olması gerektiğinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, kontra ataklarda Gökhan Töre ile birlikte Quaresma’dan takımı ileriye hızlı bir şekilde çıkarmasını istediği de gelen haberler arasında. Sporting Lisbon maçının ilk dakikalarında Mario Gomez hariç bütün futbolcularından "Takım savunması" yapmalarını isteyen Güneş, rakip yorulduktan sonra ise kendi oyunlarına dönmek için topu ayaklarında tutmaları gerektiğinin de altını çizdi.

MUHTEMEL 11 ŞEKİLLENDİ
UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında bu akşam Sporting Lisbon ile karşılaşacak siyah-beyazlı ekipte ilk 11’de şekillendi. Şenol Güneş ve öğrencilerinin Portekiz ekibi karşısında sahaya çıkacağı muhtemel 11 şöyle:
"Tolga, Beck, Ersan Gülüm, Rhodolfo, Tosic, Gökhan Töre, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Gomez."
(İHA)